کامپوزیت دندان چیست؟ تفاوت کامپوزیت و لامینیت

چکیده این مطلب: کامپوزیت دندان چیست ؟ مراحل قبل از انجام کامپوزیت دندان. کامپوزیت دندان چگونه انجام میشود ؟ معرفی انواع کامپوزیت. مزایا و معایب کامپوزیت دندان. چگونه ازکامپوزیت دندان مراقبت کنیم؟ تفاوت کامپوزیت دندان و لامینیت دندان. آیا در کامپوزیت ، دندان ها تراشیده شده و به آن ها آسیب میرسد ؟ طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است ؟ نکاتی در مورد انتخاب کامپوزیت دندان. و…

 

Dental composite-12
Dental composite

کامپوزیت دندان :

امروزه دنیای زیبایی آنقدر گسترده است که نمیتوان مانند گذشته چهارچوب معینی برای آن تعریف کرد چرا که سلایق و تعریف از زیبایی کاملا متفاوت شده است اما هنوز هم نکته ی برجسته ای دارد و آن آراستگی و پاکیزگی است. یک صورت زیبا برای تثبیت خود به لبخندی زیبا نیازمند است گاهی فرد دارای چهره ای زیبا با اعضایی خوش فرم بوده اما در پی پنهان کردن لبخند خود است عوامل گوناگونی از جمله : کشیدن سیگار ، ژنتیک ، آب ناسالم ، حوادث و … باعث آسیب به دندان ها میشود که همین دلایل لبخندی نازیبا را در پی خواهند داشت و متعاقبا کاهش اعتماد به نفس فرد !

قطعا همه به دنبال داشتن دندان هایی سفید ، ردیف و متناسب هستند برای داشتن چنین لبخندی راه های گوناگونی وجود دارد که یکی از بهترین و برجسته ترین تکنیک ها کامپوزیت دندان است میتوان گفت در این تکنیک پیوند شیمیایی با دندان برقرار میشود این روش امروزه طرفداران بسیاری دارد چرا که در مقایسه با دیگر روش های درمانی زیبایی دندان بسیار سریعتر و کم هزینه تر است.

 

Dental composite-1
Dental composite

کامپوزیت دندان چیست ؟

کامپوزیت به طیف گسترده ای از درمان های دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی اطلاق میشود. چیزی که ما آن را تحت عنوان کامپوزیت دندان میشناسیم در واقع به نام رزین کامپوزیت است که به طریق مختلف در دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد میتوان گفت کامپوزیت تکنیکی است که در آن از مواد رنگ دندان استفاده میشود که جنس آن ها از پلیمر میباشد بدین ترتیب که با استفاده از تکنیک کامپوزیت دندان یک سری از مشکلات دندانی را میتوان رفع کرد از جمله :

1. برخی بد شکلی ها
2. بلند و بزرگ کردن دندان های کوچک
3. اصلاح کجی جزئی دندان ها
4. اصلاح سطح و لبه های دندان
5. تعویض پرشدگی های قدیمی دندان و یا پر کردن دندان هایی که به تازگی دچار پوسیدگی شده اند.
6. فاصله های بین دندانی : گاهی بین دندان ها فاصله هایی وجود دارد که ظاهری ناخوشایند دارند با کامپوزیت دندان میتوان فاصله ی بین دندان ها را بست.
7. شکستگی های دندانی : ترمیم لب پر شدگی و ترک های جزئی دندان ها؛ در برخی موارد ممکن است بر اثر حادثه ای دندانی شکسته شده و ترتیب دندان ها را بر هم بزند.
8. یک سری از انواع بهم ریختگی های دندان ها : بدفرمی و نامرتب بودن دندان در برخی موارد با کامپوزیت دندان قابل حل است میتوان گفت مشکلاتی در وضعیت کم تا متوسط را میتوان با کامپوزیت دندان رفع نمود اما گاهی نیز به درمان های فراتر مانند ارتودنسی نیاز است.
9. بعضی از انواع بد رنگی های دندان : سفید کردن دندان خصوصا در مواردی که تغییر رنگ های دندانی با بلیچینگ رفع نمیشوند و با شیوه های دیگر قابل حل نیستند این بد رنگی ها را میتوان با کامپوزیت پنهان کرد.
مواردی که از آن ها یاد شد مشکلاتی دندانی هستند که با تکنیک کامپوزیت دندان قابل حل میباشند.

 

Dental composite-9
Dental composite

مراحل قبل از انجام کامپوزیت دندان :

قطعا برای هر تصمیمی در مورد زیبایی نیاز به مشاوره و آگاهی میباشد کامپوزیت نیز از این قاعده مستثنی نیست قبل از انتخاب و انجام این تکنیک ابتدا فرد باید بداند که آیا کاندیدای مناسبی برای انجام این روش است و یا خیر همچنین فرد باید از ماندگاری این روش ، هزینه ها ، تعداد جلسات درمان ، نتایجی که حاصل میشود و … اطلاعاتی داشته باشد که این اطلاعات در جلسه ای تحت عنوان جلسه ی مشاوره با دندانپزشک انجام خواهد شد.

که در این جلسه دندانپزشک با معاینات لازم علاوه بر پاسخگویی به سوالات فرد این اطمینان را نیز کسب میکند که آیا فرد به غیر از مشکلات دندانی از حیث سلامت لثه مشکلی نداشته باشد در ابتدا فرد تحت معاینه ی کامل دهانی قرار خواهد گرفت و اگر پوسیدگی و یا التهابی مشاهده شود باید قبل از شروع کار رفع شوند سپس برای کامپوزیت دندان اقدام شود همچنین در این جلسه خواسته های فرد مورد بررسی قرار گرفته و توقعات وی از کامپوزیت دندان مشخص می شود.

 

Dental composite-2
Dental composite

کامپوزیت دندان چگونه انجام میشود ؟

مرحله ی اول : پس از رفع مشکلات دندان و لثه ، برداشتن پوسیدگی ها و رفع التهابات نوبت به انجام کامپوزیت میرسد با بررسی دندانپزشک اگر نیاز به تراشیدن دندان باشد ابتدا بی حسی تزریق میشود و اگر نیازی به اینکار نباشد و بنا باشد کامپوزیت بدون تراش دندان انجام شود دیگر نیازی به تزریق بی حسی نخواهد بود.
_ برای رنگ کامپوزیت از نظر خود فرد استفاده میشود اگر فرد تمایل داشته باشد سفیدی دندان وی بیشتر از حد باشد از کامپوزیت های سفید رنگ استفاده میشود.

مرحله ی دوم : در این مرحله باید دندان ها از هر جرم و میکروبی پاک شوند پس دندان هایی که قرار است تحت درمان قرار بگیرند ابتدا با بررسی بطور کامل تمیز شده و توسط سدی از دیگر دندان ها جدا میشوند.

مرحله ی سوم : در این مرحله کمی ژل اسیدی به دندان ها زده میشود تا سطح دندان ها زبر شود این عمل باعث میشود مواد ترمیمی بهتر بر روی دندان قرار گیرد یا اصطلاحا بچسبد.

مرحله ی چهارم : سپس کامپوزیت که ماده خمیری شکلی است توسط قلم مخصوص روی دندان ها قرار میگیرد.

مرحله ی پنجم : پس از انجام‌ این اعمال مواد کامپوزیت بصورت لایه لایه به روی سطح دندان ها قرار میگیرند و توسط نورهای مخصوصی که از دستگاه مخصوص دندانپزشکی ساطع میشود بر روی دندان محکم میشوند سپس نوبت به فرم دهی دندان ها میرسد فرم دهی مهمترین مرحله ی کامپوزیت است چرا که نتیجه ی نهایی به طور مستقیم به نتیجه ی این کار وابسته است دندانپزشک عمل کامپوزیت دندان را تا جایی ادامه میدهد که به سطح و فرم دلخواه برسد.

مرحله ی ششم : در این مرحله سفت کردن کامپوزیت انجام میشود که دندان ها در معرض تابش نور لیزر قرار میگیرند.

مرحله ی آخر : حال باید صیقل دادن و پولیش انجام شود این عمل باعث شفافیت دندان ها میشود دقت در این مرحله نیز در نتیجه ی عمل بسیار اثر گذار خواهد بود در این مرحله شما میتوانید نظرتان را در مورد نتیجه ی کامپوزیت دندان اعلام کنید در مرحله ی پولیش تا حدودی میتوان زاویه ها را اصلاح کرد پس اگر در زوایای دندان مشکل جزیی مشاهده کردید میتوانید از متخصص بخواهید آن را رفع کند.

پس از انجام کامپوزیت و اتمام مراحل آن دندانپزشک کامپوزیت را ارزیابی میکند تا مطمئن شود دندان های کامپوزیت شده کارایی دندان های طبیعی را دارند و یا خیر بدین ترتیب که کاغذ کربنی در اختیار بیمار قرار داده میشود و از وی خواسته میشود دندان های خود را به آرامی به حالت گاز زدن روی کاغذ قرار دهد و دندانپزشک وضعیت را بررسی میکند اگر در این مرحله نقصی دیده شود با تراز کردن دندان ها متخصص آن را رفع کرده و کامپوزیت دندان شما به پایان میرسد.

 

Dental composite-5
Dental composite

کامپوزیت ها انواع مختلفی دارند در اینجا به انواع آن ها اشاره میکنیم :

کامپوزیت درشت دانه :

این نوع کامپوزیت را با نامی تحت عنوان ماکروفیل می خوانند که البته امروزه تقریبا کاربردی ندارد چرا که کار با آن ها به نسبت سخت تر است این نوع از کامپوزیت نسبت به دیگر انواع، دوام و مقاومت بیشتری دارد چرا که ذرات آن نسبت به بقیه درشت تر بوده و البته زیبایی آن کمتر و صیقل دهی سخت تری دارد.

 

میکروفیل ها :

این نوع از کامپوزیت دندان ریز دانه است این نوع از کامپوزیت نسبت به ماکروفیل ها مزایا و البته معایبی دارد. هر چند این مدل خاصیت صیقل پذیری بهتری دارد اما به نسبت دارای مقاومت بسیار کمتری بود این نوع از کامپوزیت دندان امروزه در بازار وجود دارد.

 

انواع هیبرید ، میکروهیبرید و نانوهیبرید :

میتوان گفت این نوع نمونه ی اصلاح شده از دو نوع قبل هستند و معایب آن ها را ندارند این کامپوزیت ها هم خاصیت صیقل پذیری مناسب و هم مقاومت مناسبی دارند.

 

نانوکامپوزیت :

نانوکامپوزیت ها از نمونه های جدید کامپوزیت  محسوب میشوند که دارای مقاومتی بسیار بالا میباشند همچنین خاصیت پالیش پذیری بالایی داشته و در برابر ساییدگی مقاوم ترند.

 

Dental composite-6
Dental composite

مزایای کامپوزیت دندان :

در این شیوه تلاش میشود بدون تراش دندان ها تصحیح شوند و در موارد لازم دندان ها به میزان بسیار کمی تراشیده میشوند.
قابلیت تطبیق با سایز دندان ها
در این شیوه سعی میشود ظاهر دندان ها بسیار طبیعی به نظر برسد.
تایم درمان بسیار کوتاه است.
این شیوه برگشت پذیر بوده و در صورت پریدگی یا شکستگی به راحتی قابل ترمیم نیز میباشد.
رنگ ، فرم و چرخش دندان ها را اصلاح می کند.
در این شیوه دندان ها به دما حساس نمیشوند.
پس از اتمام میتوان بنا به نظر فرد تغییر ایجاد کرد.
قیمت مناسب نسبت به دیگر تکنیک های زیبایی دندان
کامپوزیت دندان روشی کم تهاجم ، جدید ، سریع و پر بازده برای زیبایی دندان ها می باشد.

 

Dental composite-4
Dental composite

عوارض کامپوزیت دندان :

عوارض کامپوزیت دندان در موارد زیادی ناشی از درمان غیر اصولی و عدم رعایت و مراقبت های لازم است.
درمان غیر اصولی : این مورد میتواند عوارضی چون التهاب لثه را در پی داشته باشد که بسیار شایع است و تنها راه درمان آن برداشتن کامپوزیت های قبل، انجام درمان های لازم و قرار دادن کامپوزیت جدید است علاوه بر این عارضه، تغییر رنگ دندان ها و مشکلات پوسیدگی نیز از جمله عوارض درمان غیر اصولی محسوب میشود.

عدم رعایت بهداشت : در برخی موارد نیز به علت عدم رعایت بهداشت دندانی نیز پوسیدگی ایجاد میشود بطور مثال در صورت عدم استفاده از نخ دندان و باقی ماندن غذا بین دندان ها به مرور پوسیدگی اتفاق می افتد.

جلوه ی غیر طبیعی دندان ها : این موضوع به علت عدم وجود ظرافت در کار دندانپزشک رخ خواهد داد.

غذا خوردن دشوار : اگر نصب و پولیش کامپوزیت دندان به طور صحیح انجام نشود ممکن است باعث ناراحتی در غذا خوردن شود.

 

Dental composite-11
Dental composite

مراقبت از کامپوزیت دندان :

  • هر بار که غذا میخورید دندان های خود را به خوبی مسواک بزنید و یا دست کم دو بار در روز حتما مسواک زده شود.
  • حتما روزی یک یا دو بار نخ دندان بکشید.
  • دفعات خوردن میان وعده را کاهش دهید چرا که پس از هر بار که چیزی میخورید محیط دهان اسیدی شده و باکتری ها با فعالیت خود مینای دندان را ضعیف تر میکنند.
  • عادات بد مانند : جویدن ناخن ، جویدن یخ ، جویدن ته مداد و … را کنار بگذارید چرا که این اعمال باعث لب پر شدن و یا شکستن دندان ها و کامپوزیت ها میشوند ، اگر عادت به دندان قروچه دارید بهتر است کامپوزیت دندان انجام ندهید.
  • در صورتیکه حساسیت دندان و یا دندان درد دارید حتما برای بررسی علت آن به دندانپزشک مراجعه کنید تا پیش از اینکه دیر شود کارهای لازم بر روی دندان انجام شود.
  • هر ۶ ماه یک بار و یا حداقل سالی یک بار برای معاینه ی دهان و دندان به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

تفاوت کامپوزیت دندان و لامینیت دندان :

این موضوع سوال بسیاری از افرادیست که به دنبال شناخت تکنیک های زیبایی دندانپزشکی هستند در این بخش به بررسی کامل آن ها خواهیم پرداخت : کامپوزیت دندان و لامینیت هر دو روش هایی هستند که یک هدف را دنبال میکنند و آن هم زیبایی بخشیدن به فرم دندان ها و درخشان کردن رنگ آن هاست اما تفاوت های اساسی نیز با هم دارند.

 

مقایسه ی کامپوزیت دندان و لامینیت دندان :

مزایای کامپوزیت دندان نسبت به لامینیت های سرامیکی :
تایم انجام : این دو تکنیک در میزان زمانی که برای انجام آن ها لازم است کاملا متفاوتند بدین ترتیب که برای انجام کامپوزیت دندان یک جلسه ی درمانی کافی خواهد بود و مواد در مطب و توسط دندانپزشک آماده خواهد شد اما برای در تکنیک لمینت نیاز است مواد در لابراتوار آماده شود که این امر به حدود سه هفته زمان نیاز است و سپس دندانپزشک لمینت را انجام دهد که این خود زمان بر است پس در تایم درمان، کامپوزیت برتر است نسبت به لمینت در نتیجه در درمان به روش کامپوزیت نیازی به انتظار نیست.

تراش دندان : در شیوه ی کامپوزیت دندان نیازی به تراشیدن دندان نخواهد بود مگر در شرایطی که دندان پوسیدگی داشته باشد اما در لمینت باید دندان ها حدود نیم میلی متر تراشیده شوند.

امکان ترمیم : در شیوه ی لمینت امکان ترمیم و تعویض وجود نخواهد داشت اما در روش کامپوزیت امکان ترمیم و تعویض وجود دارد.

هزینه : هزینه لمینت های سرامیکی نسبت به کامپوزیت بالاتر است.

 

Dental composite-7
Dental composite

مقاله ی (اتوپلاستی یا جراحی زیبایی گوش چیست؟) در سایت کلینیک دکتر پاکدل را از دست ندهید.

معایب کامپوزیت دندان نسبت به لامینیت های سرامیکی :

طول عمر کامپوزیت نسبت به لمینت های سرامیکی کمتر است.
اگر چه کامپوزیت های امروزی مقاوم تر از گذشته ساخته میشوند اما از نظر مقاومت در برابر فشار و سایش به پای لمینت های سرامیکی نمیرسند.
کامپوزیت ها در برابر لکه و تغییر رنگ مقاومت کمتری نسبت به لمینت ها دارند.
این دو تکنیک در موادی که در آن ها استفاده میشود متفاوتند.

 

سوالات متداول :

آیا در کامپوزیت ، دندان ها تراشیده شده و به آن ها آسیب میرسد ؟

در این شیوه دندانپزشک میتواند کامپوزیت دندان را بدون تراش و یا با تراش کمی انجام دهد قطعا سعی میشود که آسیبی به دندان ها نرسد و سلامت آن ها تهدید نشود.

 

نتیجه ی عالی در کامپوزیت دندان نیازمند چه چیزی میباشد ؟

این شیوه از درمان بسیار هنرمندانه است و علم و هنر در آن ترکیب میشود و نتیجه ی نهایی کار به میزان زیادی به تبحر، ظرافت کاری و هنر دندانپزشک بستگی دارد بهتر است برای اینکار به دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی مراجعه کنید چرا که وی علاوه بر دوره تحصیلی دندانپزشکی عمومی در زمینه ی تخصص زیبایی و ترمیمی نیز تحصیل کرده و علم و تبحر کافی را دارا می باشد .

 

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است ؟

طول عمر کامپوزیت دندان به موارد متفاوتی وابسته است اعم از :
رعایت بهداشت دهانی : در صورت عدم رعایت بهداشت دندان ها عمر کامپوزیت دندان نیز کاهش میابد.
جنس دندان های فرد : جنس و سلامت دندان ها در افراد مختلف متفاوت است .
عادات بد غذایی : تحت فشار قرار دادن دندان ها بطور مثال شکستن مواد غذایی سفت میتواند به دندان فشار وارد کرده و عمر کامپوزیت دندان را کاهش دهد همچنین مصرف چای ؛ قهوه ؛ غذاهای رنگی و رب دار باعث میشود رنگ کامپوزیت ها تغییر کرده در بازه های مختلف زمانی نیاز به پولیش داشته باشند.
قطعا هر چه مراقبت ها بیشتر باشد به نسبت عمر کامپوزیت نیز بیشتر خواهد بود به طور کل طول عمر کامپوزیت ها بین ۴ ماه تا ۷ سال می باشد.

 

آیا کامپوزیت دندان باعث میشود که دندان هایی که زیر مواد کامپوزیت قرار دارند پوسیده شوند ؟

خیر ، چرا که کامپوزیت خود یک ماده ی درمانی است در واقع کامپوزیت دندان همان ماده ی پر کردن همرنگ دندان است که حالت خمیری دارد و در درمان پوسیدگی استفاده میشود پس اینکه علت خرابی دندان باشد صحیح نمیباشد اما این بدان معنا نیست که کامپوزیت مانع پوسیدگی میشود و نیازی به مراقبت ندارد.

 

Dental composite-8
Dental composite

 

کامپوزیت دندان را در چه سنی میتوان انجام داد ؟

توصیه ی متخصصان دندانپزشکی بر اینست که کامپوزیت دندان پس از سن ۱۸ سالگی انجام شود مگر در شرایط خاص.

 

اگر قصد جراحی بینی داشته باشیم بهتر است زمان انجام آن قبل از کامپوزیت دندان باشد یا بعد از آن ؟

پس از انجام کامپوزیت موقعیت لب تغییر خواهد کرد پس بهتر است ابتدا کامپوزیت انجام شده و سپس جراحی بینی انجام شود.

 

نوع کامپوزیت دندان را چگونه انتخاب کنیم ؟

برخی افراد بجای دقت به جنس کامپوزیت به زیبایی و درجه روشنی آن اهمیت میدهند و تمایل دارند میزان سفیدی آن هرچه بیشتر باشد که این موضوع بسیار اشتباه است در انتخاب نوع کامپوزیت دندان باید نوعی انتخاب شود که بیشترین تناسب را با جنس دندان هایمان داشته باشد علاوه بر این نوع کامپوزیت باید مناسب شکل چهره نیز باشد.

 

نکاتی در مورد انتخاب کامپوزیت دندان :

رنگ کامپوزیت : رنگ کامپوزیت دندان باید طوری باشد که با دندان ها تفاوت زیادی نداشته باشد به طور معمول دو درجه نسبت به دندان ها روشن تر باشد کافیست.
شکل کامپوزیت دندان : نکته ی دیگر اینست که کامپوزیت دندان باید با توجه به فرم و شکل دندان ها انتخاب شود برخی افراد دندان های مربع با شکل برجسته دارند که اصطلاحا کامپوزیت نافذ برای آن ها مناسب است.
در بعضی از مردان شاهد نوعی دندان با فرم ‌مربعی و یکنواخت هستیم که از کامپوزیت دندان با فرم مهاجم برای این نوع دندان ها میتوان بهره برد.
فرم دیگر تحت عنوان فرم بالغ خوانده میشود که مناسب برای دندان های چهارگوشی است که نیش ها تقریبا گرد به نظر میرسند.
دندان هایی نیز هستند که فرم آن ها چهارگوش بوده و نیش های بلند و تیز دارند اصلاح این نوع دندان ها با فرم نیرومند مثمر ثمر خواهد بود.

شکل چهره :
گرد : صورت های گرد معمولا با کامپوزیت های برجسته ظاهر بهتری خواهند داشت.
قلبی : برخی فرم چهره را اصطلاحا قلبی شکل میخوانند در این فرم از چهره توصیه میشود از کامپوزیت های گرد و کوتاه استفاده شود.
بیضی : صورت هایی که حالت بیضی دارند میتوانند از فرم مربعی استفاده کنند.
مربعی : برخی صورت ها حالت مربعی داشته و آن ها را چهره های مربعی میخوانند این نوع صورت ها با فرم گرد بهتر به نظر میرسند.
توجه : قطعا برای انتخاب فرم کامپوزیت دندان بهترین راه مشاوره با متخصص زیبایی و ترمیمی است چرا که تخصص وی در این زمینه بوده و همچنین تجربه کافی را دارا میباشد پس بهترین روش انتخاب استفاده از نظر دندانپزشک است.

 

Dental composite-10
Dental composite

 

کامپوزیت دندان برای چه نوع دندان هایی توصیه نمیشود ؟

افرادی هستند که فک بالای آن ها جلو تر از حد عادی است کامپوزیت دندان مناسب اینگونه افراد نیست چرا که خود این تکنیک باعث برجسته شدن دندان میشود و در این افراد برجستگی بیشتر باعث بزرگتر جلوه کردن دندان ها و حالت بیرون زدگی بیشتر میشود.

 

انجام کامپوزیت دندان چقدر طول می کشد ؟

معمولا این کار در یک جلسه ی چند ساعته قابل انجام است اما اگر پس از انجام آن فرد از فرم دندان ها ناراضی باشد میتواند در جلسه دیگری مراجعه کرده تا مشکل رفع شود.

 

آیا کامپوزیت دندان همیشه روشی مناسب است ؟

در صورتیکه یک یا چند دندان نیاز به درمان داشته باشد و مشکلات دندانی در سطح شدید نباشند کامپوزیت دندان انتخاب خوبی است اما در صورتیکه دندان ها با تعداد بالاتری نیاز به درمان داشته باشند و به اصلاح اساسی خط لبخند نیاز باشد بهتر است از درمان های کامل تری استفاده شود.

 

دندانپزشک چگونه رنگ کامپوزیت دندان را به تناسب چهره چک میکند ؟

معمولا قبل از شروع کار متخصص برای چک کردن تناسب رنگ کامپوزیت دندان با پوست فرد به صورت امتحانی ماده را روی دندان قرار میدهد تا شخص مشاهده کرده و نظرش را اعلام کند معیار اصلی انتخاب رنگ سلیقه ی خود فرد است که هم میتوان از رنگ های کاملا طبیعی استفاده کرد و یا رنگ های بسیار سفید و اصطلاحا یخچالی را انتخاب نمود بهتر است در هنگام انتخاب رنگ کامپوزیت دندان بدون آرایش باشید خصوصا در ناحیه ی لب ها آرایشی نباشد تا انتخاب رنگ دقیق تر انجام شود توصیه میشود برای انتخاب رنگ مناسب مشورت بگیریم.

 

پس از انجام کامپوزیت دندان چه توقعاتی میتوان داشت ؟

پس از انجام کامپوزیت دندان فرد میتواند لبخندی زیبا با دندان هایی مرتب و سفید را تجربه کند.

 

تفاوت بلیچینگ با کامپوزیت دندان چیست ؟

در کامپوزیت دندان اهداف مختلفی از جمله ترمیم و زیبایی دنبال میشود اما تکنیک بلیچینگ تنها روشی برای سفید کردن دندان هاست این شیوه برای کسانی مناسب است که در فرم دندان هایشان مشکلی نداشته و صرفا به دنبال سفید شدن دندانهایشان هستند گاهی ممکن است برای نتیجه گیری بهتر دندانپزشک پیشنهاد دهد ابتدا بلیچینگ انجام شود و سپس کامپوزیت دندان.

 

آیا بر روی دندان هایی که ایمپلت هستند نیز میتوان از کامپوزیت دندان استفاده کرد ؟

پاسخ این سوال به وضعیت ایمپلنت بستگی دارد اگر شرایط دندان ایمپلنت شده مناسب باشد میتوان از این شیوه بهره برد.

 

Dental composite-3
Dental composite

 

آیا انجام کامپوزیت در دوران بارداری خطر آفرین است ؟

این تکنیک دندانپزشکی در دوران بارداری باید تحت نظر پزشک انجام شود البته بهتر است درمان های غیر ضروری را در این دوره انجام ندهیم اما در کل در شرایط بارداری عادی ضرری نخواهد داشت.

 

آیا پس از انجام کامپوزیت شاهد بوی بد دهان خواهیم بود ؟

کامپوزیت دندان روشی از زیبایی است که نیاز به مراقبت هایی بعضا بیشتر از دندان طبیعی دارد البته بوی بد دهان علت دیگری نیز به غیر از بهداشت دهانی دارد و آن هم مربوط به چگونگی انجام کامپوزیت دندان است که اگر به خوبی انجام نشود و بین پوسته و دندان فاصله باقی بماند عفونت ایجاد شده و عارضه ای مثل بوی بد دهان را در پی خواهد داشت.

 

تفاوت ونیر کامپوزیت با کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت انواع مختلفی دارد که عدم شناخت آن ها در تصمیم گیری فرد موثر است اما بدانید ونیر کامپوزیت همان کار کامپوزیت را انجام میدهد و امروزه منظور از کامپوزیت همان ونیر کامپوزیت است که دارای مزایایی از جمله طبیعی بودن رنگ و کارایی بالای آن است.

 

آیا با کامپوزیت دندان میتوان درمان انجام داد ؟

کامپوزیت روشی برای زیبایی دندان هاست و اگر دندان پوسیدگی یا مشکل دیگری دارد باید با تکنیک های درمانی رفع شود کامپوزیت درمان کننده نیست.

 

آیا لثه های بزرگ را میتوان با کامپوزیت به ظاهر بهتری رساند ؟

برای ترمیم فرم لثه باید از روش لیفت لثه استفاده شود و سپس اگر در دندان ها مشکلی باشد میتوان از کامپوزیت دندان استفاده نمود.

 

اگر دندانی که کامپوزیت شده است آبسه کند چه کنیم ؟

در صورت بروز این مشکل باید به متخصص ریشه مراجعه شده تا درمان انجام گیرد.

 

هزینه ی زیبایی دندان با کامپوزیت چقدر است ؟

مقدار هزینه بستگی به تعداد دندان های نیازمند کامپوزیت ، جنس و کیفیت مواد مورد استفاده و قیمت هر واحد مواد دارد این هزینه ها به روز هستند تقریبا برای هر دندان یک‌ واحد کامپوزیت کافی میباشد.

 

آیا پس از کامپوزیت دندان درد خواهیم داشت ؟

خیر معمولا در این شیوه فرد متوجه دردی نخواهد بود و نیازی به مصرف دارو نمی باشد.

 

کامپوزیت بهتر است یا لامینیت ؟

برای تصمیم گیری در این مورد در پاراگراف های بالا بطور کامل از مزایا و معایب این دو روش صحبت شد اما بطور کل این موضوع بستگی به میزان مشکلات دندانی شما دارد پس دندانپزشک تصمیم خواهد گرفت که کدام مورد برای شما مناسب تر است.

 

آیا مرحله ی اسید شویی دندان ها درد دارد ؟

خیر این مرحله دردناک نخواهد بود تنها ممکن است مزه ای حالت ترش و یا تلخ در دهان خود حس کنید ضمنا در این تایم از عینک محافظ برای چشم های شما استفاده میشود تا آسیبی به چشم ها وارد نشود حواستان باشد در تمامی مراحل انجام کامپوزیت دهان شما درگیر است پس باید نهایت همکاری را با دندانپزشک داشته باشید و دهان را به طور کامل باز نگه دارید چرا که در هنگام انجام کار نباید دندان ها آغشته از بزاق شوند.

 

آیا مرحله پولیش دردناک است و آزار دهنده می باشد ؟

دراین مرحله با استفاده از سمباده مخصوص دندانپزشکی پولیش انجام میشود که شما لرزش هایی را روی دندان حس خواهید کرد که شاید آزار دهنده باشد اما دردناک نیست.

 

آیا پس از انجام کامپوزیت میتوان از دندان ها استفاده کرد؟

بله پس از انجام مرحله ی نهایی شما دندان هایی سالم دارید و میتوانید از آن ها استفاده کنید تنها در صورت بی حس بودن دندان ها تا زمان از بین رفتن بی حسی باید مراقب فشار به روی دندان ها باشید.

 

کامپوزیت به روی چند دندان قابل انجام است ؟

معمولا این شیوه برای دندان های جلو تقاضا میشود این کار بر روی ۸ تا ۱۰ دندان قابل انجام است.

 

آیا میتوان این تکنیک را در سالن های زیبایی انجام داد ؟

خیر این شیوه کاملا علمی بوده و حتما باید توسط دندانپزشک متخصص زیبایی انجام شود تا آسیبی متوجه دندانها نشود.

 

فرم دندان خرگوشی چیست و آیا با کامپوزیت قابل اصلاح است ؟

دندان خرگوشی نوعی از دندان است که برخی آن را زیبایی و برخی آن را عیب می پندارند. دلایل مختلفی از قبیل : دندان قروچه ، عوامل ارثی ، خوردن مداوم پستانک در کودکی و … باعث به وجود آمدن این فرم از دندان می شوند که گاهی ممکن است مشکلاتی در صحبت کردن فرد ، ناراحتی در جویدن و … به وجود آورد که با صاف و یک دست کردن دندان ها این مشکلات رفع می شوند کامپوزیت دندان شیوه ای مناسب برای رفع این مشکل است.

 

از بین افراد متقاضی میزان رضایت از انجام کامپوزیت چگونه است ؟

این شیوه بسیار مورد تقاضا بوده و معمولا نیز از انجام این تکنیک راضی هستند چرا که دارای مزایای بسیاری در بین درمان های زیبایی می باشد.

 

دانلود نسخه ی pdf مقاله ی : کامپوزیت دندان چیست؟ تفاوت کامپوزیت و لامینیت چیست؟

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

اتوپلاستی otoplasty یا جراحی زیبایی گوش چیست؟
لامینیت دندان چیست؟ بهترین دندانپزشک لمینیت دندان
×