عصب کشی دندان چه زمانی باید انجام شود؟

چکیده این مطلب : عصب کشی دندان چیست؟ مراقبت های پس از عصب کشی دندان. مراحل انجام عصب کشی دندان. چه مواقعی دندان به عصب کشی نیاز دارد؟ علائم دندانی که به عصب کشی نیاز دارد؟  تفاوت بین عصب کشی دندان جلو و عقب. آیا عصب کشی درد دارد؟ درد پس از عصب کشی دندان تا چند روز طبیعی می باشد؟ آیا عصب کشی در دوران بارداری منعی ندارد؟ آیا ممکن است به عصب کشی مجدد نیاز شود؟ آیا پس از عصب کشی ، دندان عصب کشی شده تیره می شود؟ و…

 

Tooth root canal-1
Tooth root canal

 

عصب کشی دندان یا روت کانال تراپی (RCT) :

شاید یکی از وحشتناک ترین دردها ، درد دندان باشد . این درد طاقت فرسا، گاهی توان را می گیرد و در برخی اوقات حتی افراد را از کارهای روزمره نیز عقب می اندازد . درد دندان اتفاقی است که بسیاری از ما در زندگی تجربه کرده ایم که وقتی به دندانپزشک مراجعه می کنیم این جمله را می شنویم : دندان شما به عصب کشی نیاز دارد. با ما باشید تا اطلاعاتی در این زمینه کسب کنیم و در مواقع دندان درد و نیاز به عصب کشی اطلاعات کافی داشته باشیم !

 

آناتومی دندان :

یکی از سخت ترین اعضایی که در بدن وجود دارد دندان است که گاهی بر اثر آسیب هایی که می بیند دچار مشکلات حادی می شود این عضو از جزئیاتی تشکیل شده است که در اینجا به آن اشاره می کنیم .

تاج دندان : قسمت خارجی و قابل مشاهده ی دندان است که با پوششی به نام مینا پوشیده شده است در گذر زمان و براثر اتفاقات مختلف این ناحیه از دندان دچار آسیب هایی مثل : پوسیدگی و سایش می شود که اصطلاحا به خرابی دندان معروف است .

ریشه : قسمت داخلی و غیر قابل مشاهده ی دندان است ریشه ی دندان درون لثه قرار گرفته است .
دندان دارای دو بخش به نام تاج و ریشه است که این دو بخش ، خود شامل ساختارهایی می شوند :
مینای دندان : این ساختار تاج دندان را در برگرفته و فاقد عصب و عروق خونی است .
سمنتوم : قسمتی که ناحیه ی غیر قابل مشاهده ی دندان یعنی ریشه را در برگرفته است .
عاج : ناحیه ای در میان مینای دندان و سمنتوم قرار گرفته است .
پالپ دندان : ناحیه ای که به طور عامیانه از آن تحت عنوان عصب دندان یاد می شود عروق خونی و عصب ها در این قسمت از دندان می باشند .
این توضیحات نگاهی گذرا بود به ساختار دندان برای شناخت بهتر و درک بهتر اعمال دندانپزشکی !

 

عصب کشی چیست ؟

عصب کشی دندان یا درمان ریشه مربوط به آسیب به ناحیه ی پالپ دندان است که در واقع قسمت مرکزی دندان می باشد هنگامی که پالپ ملتهب و دچار عفونت شود به عصب کشی دندان نیاز است . عصب کشی به معنای از بین بردن ناحیه ی پالپ برای ادامه ی حیات دندان است . می توان گفت عصب کشی ، درمانی برای برداشتن بافت عروقی دندان و پر کردن دندان به وسیله ی ماده ای که با بدن فرد سازگار است می باشد .

 

Tooth root canal-2
Tooth root canal

چه مواقعی دندان به عصب کشی نیاز دارد ؟

زمانی که پالپ دندان از بین برود یا اصطلاحا بمیرد و پوسیدگی از مینا و عاج گذشته و به عصب دندان رسیده باشد ، همچنین هنگامی که در دندان حفره ایجاد شده و بر اثر این حفره ها دندان آبسه کند ، ایجاد شکستگی و ترک در دندان در حدی که به عصب برسد ، به عصب کشی دندان نیاز است .

 

دلایل آسیب به پالپ و نیاز به عصب کشی :

ایجاد ترک در دندان
عدم درمان به موقع پوسیدگی دندان و رسیدن آن به عمق و پالپ دندان
انجام اعمال مکرر دندانپزشکی بر روی یک دندان

 

Tooth root canal-3
Tooth root canal

علائم دندانی که به عصب کشی نیاز دارد ؟

همیشه درد دندان علامت این نیست که دندان شما به عصب رسیده و تنها، درد علامتی برای نیاز به عصب کشی نمی باشد . اینجا به برخی علائم اشاره می کنیم !
• دردهای طاقت فرسا ، شدید و طولانی مدت
• حساسیت زیاد دندان به دما
• دردهای مکرر و حتی شبانه
• تیره شدن رنگ دندان و پوسیدگی شدید
• لق شدن و آبسه ی دندان

 

 

مراحل انجام عصب کشی دندان :

گاهی رسیدن دندان به این شدت از آسیب و انجام عصب کشی برای افراد نگران کننده است و با فکر دردناک بودن آن تمایلی به انجام ندارند اما بهتراست بدانید این کار با بی حسی انجام خواهد شد پس حین درمان دردی متوجه فرد نخواهد بود بهتر است اگر علائمی مانند آنچه گفته شد را حس کردید به دندانپزشک مراجعه کرده و بنا به نظر وی عصب کشی را انجام دهید گاهی آخرین راه نجات دندان عصب کشی است و اگر دیر اقدام نمایید ممکن است مجبور به کشیدن دندان شوید . قبل از انجام عصب کشی باید از دندان هدف عکس تهیه شود که با توجه به عکس ، دندانپزشک شرایط و موقعیت دندان را بررسی کند .

مرحله ی اول : ابتدا بی حسی توسط دندانپزشک به ناحیه ی مورد نظر تزریق می شود ‌. در هنگام تزریق بی حسی ممکن است درد جزئی را در لثه احساس کنید که سریعا رفع می شود این بی حسی ، موضعی می باشد .

 

Tooth root canal-8
Tooth root canal

 

مرحله ی دوم : در این مرحله سوراخی در تاج دندان توسط دندانپزشک به وجود می آید تا بتواند درمان پالپ را شروع کند .

 

Tooth root canal-4
Tooth root canal

 

 

مرحله ی سوم : سپس توسط ابزارهای مخصوص ، پالپ ، تخلیه شده و پوسیدگی برداشته می شود ریشه و پالپ باید تراشیده شوند و تمیز کردن کانال انجام می شود، این مرحله می توان گفت مهمترین کار در عصب کشی است و باید با دقت بالایی انجام شود طی این مرحله با استفاده از وسایل مخصوص دندانپزشکی مخصوص ناحیه ی ریشه تمیز می شود .

 

Tooth root canal-5
Tooth root canal

 

مرحله ی چهارم : پر کردن کانال ها، در این مرحله دندانپزشک با ماده ای به نام گوتا پرکا کانال های ریشه را پر می کند سپس اقدام به پانسمان می نماید و پر کردن دندان به جلسه ی دیگری موکول می شود . البته عصب کشی در یک جلسه نیز می تواند انجام شود و این بستگی به تعداد ریشه های دندان و میزان عفونت و شرایط دندان دارد .

 

مرحله ی پنجم : پرکردن دندان ، در این مرحله نوبت به پر کردن دندان می رسد که این کار را می توان توسط دو ماده ی آمالگام که ماده ای فلزی بوده و رنگ آن با رنگ دندان متفاوت است و یا کامپوزیت که به رنگ دندان می باشد انجام داد . معمولا از کامپوزیت برای پر کردن دندان های جلو استفاده می شود . پس از انتخاب ماده توسط دندانپزشک ، کار پرکردن دندان انجام می شود . دندان عصب کشی شده باید روکش شود تا عمر طولانی تری داشته باشد .

 

Tooth root canal-6
Tooth root canal

 

در منزل پس از عصب کشی : در آخر دندانپزشک در صورت نیاز نسخه ای از آنتی بیوتیک ها نوشته تا از عفونت دندان جلوگیری شود .

 

Tooth root canal-7
Tooth root canal

مراقبت های پس از عصب کشی دندان :

پروسه ی عصب کشی بسیار سخت نبوده و فرد نیاز به مراقبت های بسیار خاصی ندارد اما با رعایت نکات جزئی می توانید در موفقیت عصب کشی نقش داشته باشید .
توصیه می شود پس از انجام عصب کشی از جویدن مواد غذایی سفت با دندان درمان شده بپرهیزید.
پس از عصب کشی و در تاریخ توصیه شده توسط دندانپزشک ، مراجعه کرده و از دندان درمان شده عکس تهیه کنید . این عکس بررسی شده و مشخص می شود که عصب کشی موفق بوده و یا خیر ، معمولا این عکس پس از جلسه ی اول عصب کشی باید گرفته شود .
پس از عصب کشی دندان تا چند روز حساس می شود که با داروهای مسکن قابل کنترل است .

 

Tooth root canal-13
Tooth root canal

دلایل عدم موفقیت عصب کشی :

این احتمال وجود دارد که تنگی مجرای ریشه باعث شود عصب کشی به درستی انجام نشود .
ترمیم به خوبی انجام نشده و عفونت مجددا شروع شود .

 

 

تفاوت بین عصب کشی دندان جلو و عقب :

اولین تفاوت در محل ایجاد سوراخ برای دسترسی به پالپ است . برای دندان عقب سوراخ روی دندان ایجاد می شود اما در دندان جلو سوراخ را در پشت دندان ایجاد می کنند .
تفاوت دیگر در تعداد ریشه های آن هاست تعداد ریشه های دندان های عقب بیشتر است .
دیگر تفاوت در انتخاب روکش است که در دندان های جلو و عقب متفاوت می باشد .

مقاله ی : ( بلیچینگ دندان,سفید کردن دندان,ماندگاری بلیچینگ دندان ) در سایت کلینیک دکتر پاکدل را از دست ندهید.

 

سوالات متداول :

وضعیت دقیق پالپ چگونه مشخص می شود ؟
برای تعیین وضعیت و شرایط دقیق ریشه ، قبل از عصب کشی دندانپزشک از بیمار می خواهد که عکس رادیولوژی بگیرد و به وسیله ی عکس شرایط دندان مشخص می شود .

 

Tooth root canal-9
Tooth root canal

 

اگر درد دندان خوب شد بدین معنی است که به عصب کشی نیاز نیست ؟
اگر دندان شما علائم مشکل در ریشه را داشت و دندانپزشک مشخص کرد که به عصب کشی نیاز است باید اینکار به موقع انجام شود در غیر اینصورت عفونت پیشرفت کرده و باعث ورم و همچنین نفوذ عفونت به بافت داخلی و از بین بردن پالپ می شود در اینصورت پیامی از پالپ ارسال نمی شود و شما گمان می کنید که دندان بهبود پیدا کرده است در صورتیکه دندانی که عفونی بوده و پوسیدگی شدید داشته باشد بدون درمان دندانپزشکی و خود به خود درمان نمی شود پس در صورت عدم اقدام به موقع و از بین رفتن پالپ دیگر نمی توانید عصب کشی موفقی داشته باشید .

 

آیا عصب کشی درد دارد ؟
شما قبل از عصب کشی درد خواهید داشت و ممکن است با مسکن های مختلف آن را کنترل کنید و زمانی که درد طاقت فرسا شد تصمیم به درمان بگیرید . در حین انجام عصب کشی دردی وجود نخواهد داشت چرا که تحت بی حسی انجام می شود و پس از درمان بطور چشمگیری درد کاهش خواهد یافت اما در ناحیه ی دندان و لثه درد همچنان ادامه خواهد داشت وتا کاملا رفع شود شما می توانید از مسکن هایی که دندانپزشک تجویز می‌ کند مصرف کنید و تا بهبودی کامل درد را با مسکن ها کنترل کنید .

 

درد پس از عصب کشی دندان تا چند روز طبیعی می باشد ؟
این درد بطور عادی بین یک هفته تا ده روز ممکن است طول بکشد اما اگر شدید و یا غیر عادی شد به دندانپزشک مراجعه کنید .

 

Tooth root canal-10
Tooth root canal

 

علت درد دندان پس از عصب کشی آن چیست ؟
لثه و نواحی اطراف همچنان متورم هستند ، عدم استفاده صحیح از وسایل دندانپزشکی حین تمیز کردن کانال دندان ، عدم صاف شدن پرکردگی های قبلی بدین معنی که این دندان همسطح دیگر دندان ها نباشد هنگام خوردن غذا آزار دهنده خواهد بود ، معمولا پس از یک عصب کشی موفق درد مدت زیادی طول نخواهید کشید و پس از رفع حساسیت محل ، درد نیز از بین خواهد رفت .

 

آیا عصب کشی در دوران بارداری منعی ندارد ؟
این موضوع سوال بسیاری از افراد می باشد پس بهتر است آن را بصورت دقیق بررسی کنیم . دوران بارداری دوره ی بسیار حساسی است که با سلامت مادر و جنین درگیر است و به سه دوره ی سه ماهه تقسیم می شود هر چند توصیه ی دندانپزشکان بر اینست که بانوانی که قصد بارداری دارند قبل از شروع دوره ی بارداری حتما به دندانپزشک مراجعه کرده و اگر مشکلی در دهان و دندان دارند رفع کنند اما اگر در دوران بارداری این مشکلات ایجاد شد و یا قبل از بارداری فرد مشکلات دندانی خود را رفع نکرده بود باید به نکات زیر توجه کرد :

سه ماهه ی اول : در این دوره با توجه به این که خطر افت فشار خون مادر را تهدید می کند و همچنین به این علت که این دوره زمان تشکیل ارگان های بدن جنین است دوره ای بسیار حیاتی می باشد پس با توجه به این خطرات انجام اعمال دندانپزشکی صحیح نمی باشد همچنین در این تایم مادر از مصرف بسیاری از داورها منع است پس به هیچ عنوان در این دوره کاری را که سلامت شما و جنین تان را به خطر بیندازد انجام ندهید .

سه ماهه ی دوم : می توان گفت این دوره بهترین و کم خطر ترین دوره برای انجام اعمال دندانپزشکی ضروری است.

سه ماهه ی سوم : در سه ماهه ی سوم خطر افزایش فشار خون مادر وجود دارد و مورد دوم اینکه مادر نباید در این دوران از داروهای ضد التهاب مصرف کند چرا که خطر زایمان زودرس را برای وی به ارمغان می آورد .

پس از این توضیحات باید بدانید : توصیه ی دندانپزشکان بر این است که هر کار غیر ضروری دندانپزشکی حتما به پس از این دوران موکول شود چرا که ممکن است به جنین آسیب برسد اما اگر کاری بسیار ضروری مانند عصب کشی دارید بهتر است در سه ماهه دوم بارداری و تحت نظر پزشک و با مشورت وی انجام شود . تاکید می شود که برای انجام کارهای دندانپزشکی در دوران بارداری علی الخصوص عصب کشی دندان به متخصص مراجعه کنید چرا که وی شناخت بهتری از داروهایی که برای شما منع است داشته و همچنین به علت آشنایی و تسلط کامل علمی وی می تواند فشار شما را در حین درمان کنترل کرده و ماده ی بی حسی مناسب را برای شما استفاده کند پس رعایت این نکات در طی این دوره برای جلوگیری از آسیب به مادر و جنین و همچنین انجام یک عصب کشی موفق بسیار ضروری می باشد .

 

 

دندانی که عصب کشی شود چقدر طول حیات خواهد داشت ؟
دندانی که عصب کشی می شود به طور قطع نسبت به دیگر دندان ها ضعیف تر است به همین علت هر قدر هم که آن را درمان کنیم باز هم طول عمر کمتری نسبت به دندان های سالم خواهد داشت اما این طول عمر به مراقبت های فردی از دهان و دندان نیز بستگی زیادی دارد . مسواک بصورت مرتب و زدن نخ دندان می تواند بسیار کمک کننده باشد ، معمولا یک دندان عصب کشی شده ۱۰ تا ۱۵ سال طول عمر خواهد داشت و فرد می تواند مانند یک دندان سالم از آن استفاده کند .

 

آیا ممکن است به عصب کشی مجدد نیاز شود ؟
بله گاهی پس از مدت ها دندان پر شده مجددا دردناک و عفونی می شود و پس از تهیه ی عکس علت درد تشخیص داده خواهد شد اگر درد به علت درمان ناقص در مرحله ی قبل باشد متوجه می شویم که به عصب کشی مجدد نیاز است .

 

آیا برای عصب کشی درمان جایگزینی وجود دارد ؟
درمانی مشابه ، که عملکردی مانند عصب کشی داشته باشد خیر ، اما برخی میتوانند بجای انجام عصب کشی ، دندان را بکشند البته توصیه می شود تا جایی که ممکن است دندان طبیعی حفظ شود چرا که قطعا عملکرد دندان طبیعی بهتر از دندان مصنوعی خواهد بود .

 

چه کنیم تا به عصب کشی دندان نیاز پیدا نکنیم ؟
قطعا تنها راه مراقبت از دندان ها رعایت مکرر بهداشت دهان و دندان می باشد اگر شما به طور صحیح و به موقع دندان ها را مسواک زده .

 

Tooth root canal-11
Tooth root canal

 

از نخ دندان استفاده کنید ، به طور صحیح از دهان شوی استفاده کنید و اجازه ندهید باقی مانده ی غذا در دندان ها بماند پوسیدگی رخ نخواهد داد و دندان ها آسیبی نخواهند دید.

 

Tooth root canal-12
Tooth root canal

 

مراجعه سالانه به دندانپزشک و بررسی دندان ها ،مصرف کمتر و یا حذف نوشیدنی های قندی ، استفاده از رژیم غذایی سالم نیز می توانند از آسیب به دندان ها پیشگیری کنند . اگر آسیب جزئی در دندان مشاهده کردید بهتراست سریعا به دندانپزشک مراجعه کرده و درمان کنید . رعایت این نکات تنها راه های جلوگیری از پوسیدگی شدید دندان و پیشگیری از نیاز به عصب کشی می باشند .

 

 

افکار اشتباه در مورد آسیب به دندان و نیاز به عصب کشی چه چیزهایی هستند ؟
گاهی برخی افراد شکایت دارند که بر اثر جویدن غذا ، آدامس یا اینگونه مواد خوراکی دندانشان شکسته و تکه هایی از آن جدا شده است این باوری غلط می باشد چرا که جویدن آدامس و یا غذا خوردن طبیعی و … باعث شکستگی و جدا شدن تکه ای از دندان نمی شوند و آن چیزی که علت این امر است پوسیدگی سطحی ، از دندان است که به آن توجهی نشده مدتی مانده و دندان را ضعیف شکننده کرده است و بر اثر جویدن ، قسمتی از آن جدا شده است پس علت اصلی ، پوسیدگی می باشد که به آن رسیدگی نشده است .

 

عصب کِشی صحیح می باشد یا عصب کُشی ؟
باید گفت هر دوی این اصطلاحات صحیح هستند چرا که هر دو عمل در این‌ کار انجام می شود ، بدین معنا که بافتی که داری اعصاب است هم کشیده و هم کشته می شود ولی لفظ صحیح آن درمان ریشه ی دندان می باشد.

 

کیست دندان چیست و آیا ممکن است عصب کشی باعث ایجاد کیست شود ؟
کیست کیسه ی پر از مایعی است که در هر جایی از بدن ممکن است پیدا شود ،اگرعفونت ادامه پیدا کند میتواند به مرور باعث ایجاد بزرگ شدن کیست شده و دندان های اطراف نیز دچار آسیب شوند. در شرایطی که دندانی اصطلاحا به عصب رسیده و دچار عفونت شده باشد درمان نشده و یا درمان ناقصی صورت گرفته باشد احتمال بروز کیست دندان در ناحیه ی ریشه وجود دارد ولی درمان با عصب کشی باعث کیست نخواهد شد اتفاقا عصب کشی یکی از راه های درمانی کیست ناحیه ی ریشه دندان می باشد . برای درمان کیست دندان دو راه وجود دارد که یکی عصب کشی دندان است و دیگری کشیدن دندان که در روش اول دندانی که قبلا عصب کشی شده مجددا تحت درمان قرار میگیرد .

 

 

هزینه ی عصب کشی دندان چقدر است ؟
هزینه ی عصب کشی به شرایط مختلفی بستگی دارد بطور مثال : دندان هدف چند ریشه دارد ، عصب کشی برای بار اول است یا خیر ، توسط دندانپزشک عمومی صورت بگیرد و یا متخصص ، نوع ماده ای که برای پر کردن استفاده می شود ، عصب کشی با لیزر باشد یا خیر، میزان آسانی و سختی دسترسی دندانپزشک به دندان هدف ، معمولا عصب کشی دندان های آخر هزینه بیشتری دارد با توجه به این موارد ممکن است تا حدودی هزینه ها متفاوت باشد .

 

 

آیا پس از عصب کشی ، دندان عصب کشی شده تیره می شود ؟
این موضوع در گذشته اتفاق می افتاد اما امروزه به علت پیشرفت علم تغییر رنگ بسیار کمتر خواهد بود و اگر به مرور زمان این اتفاق بیفتد با تکنیک های دندانپزشکی می توان آن را کنترل کرد . روش های مختلفی برای حل این مشکل وجود دارد و از روکش های مخصوص و یا کامپوزیت می توان استفاده نمود .

 

 

دندان با مواد همرنگ دندان پر شود بهتر است یا غیر همرنگ ؟
پاسخ این سوال به میزان پوسیدگی دندان شما و تشخیص دندانپزشک مربوط می شود گاهی شما فقط یک گزینه پیش رو دارید و نمیتوانید برای چیزی خارج از تشخیص دندانپزشک اصرار کنید اگر شرایط انتخاب وجود داشته باشد قطعا دندانپزشک شما را آزاد خواهد گذاشت .

 

 

آیا دندان های شیری نیز به عصب کشی و پر کردن نیاز پیدا می کنند ؟
دندان های شیری دندان هایی هستند که در موعد مقرر می افتند اما تا آن زمان باید از آن ها محافظت شود پس در صورت پوسیدگی به ترمیم و عصب کشی نیاز خواهند داشت اما نوع انجام ترمیم و عصب کشی دندان های شیری متفاوت خواهد بود . ریشه ی دندان های شیری فقط در شرایط خیلی خاص عصب کشی می شوند ، عصب کشی دندان های شیری بسیار راحت تر از دندان های بزرگسالان انجام می گیرد .

برخی افراد گمان میکنند دندان های شیری عصب نداشته پس نیاز به درمان ندارند این فکر کاملا اشتباه است و گاهی نیز پدر و مادرها از عصب کشی دندان کودکانشان ترس دارند گمان می کنند همان میزانی که خود در درمان عصب کشی درد را تحمل می کنند برای کودکانشان نیز چنین است اما اگر اطلاعات کاملی در رابطه با این موضوع داشته باشید قطعا استرس و نگرانی کمتری را نیز تجربه خواهید کرد .

اگر دندان کودک شما پوسیده باشد قطعا با عارضه هایی همراه خواهد بود و اگر این دندان درمان نشود علاوه بر آزار کودک ، عوارض دیگری نیز متوجه کودک شما خواهد بود اگر دندان کودک شما دچار آبسه ، پوسیدگی شدید ، التهاب و ورم اطراف دندان ، دردهای مداوم و حتی شبانه ، همچنین اگر کودک از حساسیت دندانش به دما ، شکایت کرد بدانید تمامی این علایم میتوانند بگویند که دندان کودک شما به درمان نیاز دارد که در ابتدا باید عکس مشکل و شدت آن را مشخص کند. با توجه به شرایط کودک و بررسی میزان مشکل دندان وی ، دندانپزشک او را معالجه خواهد کرد .

 

 

چرا به جای تحمل درد عصب کشی ، دندان را نکشیم ؟
عصب کشی دندان راهیست برای ادامه ی حیات دندان و روشی است که می تواند دندان پوسیده را همانند دندان سالم برای شما کارآمد کند پس حال این سوال پیش می آید که دندان مصنوعی یا خالی بودن جای دندان بهتر است یا عصب کشی و حفظ دندان طبیعی ؟ علاوه بر این ، دندانی که از دست برود جای خالی آن می تواند به دندان های دیگر نیز آسیب برساند ، همچنین شما قادر نخواهید بود به راحتی غذایی را بجوید و برخورد مواد غذایی با جای خالی دندان می تواند دردناک باشد از بین رفتن دندان ها و جای خالی آن ها قطعا شما را پیرتر از آنچه سن شماست نشان خواهد داد . تنها در صورتی که نتوان دندان را نجات داد باید آن را بکشید بهتر است قبل از این کار به یک متخصص با تجربه مراجعه کرده و مطمئن شوید که دندان شما راه نجاتی ندارد و عصب کشی دندان بی نتیجه است .

 

 

اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه اتفاقی خواهد افتاد ؟
اگر دندانی عفونی باشد و نیاز به درمان ریشه و عصب کشی شود و اینکار به موقع انجام نگیرد علاوه بر احتمال آسیب به دندان های اطراف ، این عفونت می تواند گسترده شده و نواحی دیگر را نیز در بر بگیرد همچنین میتواند شرایطی را ایجاد کند که شما دندان را از دست بدهید .

 

Tooth root canal-14
Tooth root canal

 

انجام عصب کشی دندان چقدر زمان بر است و به چند جلسه نیاز دارد ؟ بسته به دندان و تعداد ریشه های آن بین ۳۰ تا ۹۰ دقیقه به زمان نیاز است . تعداد جلسات درمانی عصب کشی دندان نیز بستگی به تعداد کانال های دندان ، میزان پیشرفت عفونت ، عصب کشی برای بار اول است یا مجدد باید انجام شود متفاوت خواهد بود معمولا بین یک تا دو جلسه نیاز است . اگر دندان عفونت حاد نداشته باشد ممکن است در یک جلسه قابل انجام باشد ولی برخی شرایط باعث می شود نیاز به کنترل عفونت باشد به همین علت عصب کشی دندان طی دو جلسه انجام خواهد شد .

 

 

تفاوت عصب کشی با پر کردن چیست ؟
دندانی که نیاز به عصب کشی ندارد در ابتدای پوسیدگی است و هنوز به مرحله ای از پوسیدگی نرسیده است که به درمان ریشه نیاز داشته باشد . برای پر کردن دندان بدون عصب کشی پس از بی حسی و تراشیدن ناحیه ی پوسیده ، آن را با ماده مخصوص پر کردن دندان پر می کنند و سپس شما می توانید به راحتی از دندانتان استفاده کنید اما در شرایطی که دندان به عصب کشی نیاز داشته باشد بدین معناست که پوسیدگی از حد گذشته و تنها با پر کردن درمان نمی شود . پس علاوه بر پر کردن به پروسه ی عصب کشی نیز نیاز است که به طور کامل توضیح داده شد .

 

 

دندانپزشک چگونه تشخیص می دهد که دندان فرد به عصب کشی نیاز دارد ؟
دندانپزشک با تخصص و تجربه می تواند با معاینه و بررسی دندان این موضوع را تشخیص دهد اما برای معاینات دقیق تر درخواست عکس می دهد .

 

 

آیا پیشرفتی در زمینه ی عصب کشی دندان شده است ؟
به لطف علم بشری پیشرفت های بسیاری در نوآوری و اختراع تجهیزات جدید و پیشرفته در دندانپزشکی شده است که به متخصصین این امکان را می دهد تا بتوانند بطور صحیح تر بیماری را تشخیص داده و درمان صحیح تری را انجام دهند در گذشته دندانپزشکان مجبور بودند با تجهیزات دستی و ساده عصب کشی دندان را انجام دهند اما امروزه به کمک تجهیزات نوین ، عکس های سه بعدی و … عصب کشی دندان بسیار نتیجه بخش تر انجام می شود .

 

 

آنتی بیوتیک همانگونه که درد را کنترل می‌ کند آیا می تواند عفونت را نیز از بین ببرد ؟
وقتی پالپ بطور کامل از بین برود درد متوقف می شود در این زمان آنتی بیوتیک می تواند کمک کننده باشد اما تا هنگامی که درمان اصولی صورت نگیرد امکان پیشرفت عفونت وجود دارد .

 

Tooth root canal-15
Tooth root canal

 

 

برای درمان ریشه ی دندان به چه کسی مراجعه کنیم ؟
برای درمان ریشه توصیه می شود به دندانپزشک متخصص درمان ریشه مراجعه شود چرا که وی هم تخصص علمی و تحصیلات تکمیلی در این زمینه را داراست و هم این تجربه و مهارت را دارد که به بهترین نحو عصب کشی دندان شما را انجام داده و بتواند درد و یا شرایط پیش بینی نشده را کنترل کند .

 

 

چگونه بفهمیم دندان عفونی شده است و احتمال نیاز به درمان با روش عصب کشی وجود دارد ؟
دندان عفونی علائمی دارد مانند :
• احساس درد در حین غذا خوردن
• حساسیت شدید در برابر تغییر دما
• برآمدگی کوچک لثه در کنار دندان
• تورم لثه ، این علائم می توانند نشانگر عفونت باشند .

 

Tooth root canal-16
Tooth root canal

 

آیا پس از عصب کشی دندان ممکن است دوباره عفونت را تجربه کنیم ؟
اگر یک عصب کشی موفق داشته باشیم دندان درمان خواهد شد و دیگر نگرانی وجود ندارد اما یک احتمال وجود دارد آن هم عفونت مجدد است که البته هر چند رخ دادن آن نادر است اما غیر ممکن نیست این موضوع به دلایل مختلف و پیش بینی نشده ای ممکن است رخ دهد اما اگر این اتفاق افتاد به معنای از دست رفتن دندان نیست و اگر به موقع رسیدگی شود می توان دندان را نجات داد پس بهتر است هنگامی که حس کردید علائم عفونت ، پس از عصب کشی را دارید سریعا به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کنید .

 

 

آیا با وجود عفونت می توان دندان را عصب کشی کرد ؟
بله دندانپزشک با پاکسازی ریشه های دندان باعث کنترل عفونت می شود و در شرایطی که عفونت شدید باشد با قرار دادن مواد دارویی در آن ضد عفونی را از داخل ریشه انجام می دهند .

 

 

چرا عصب کشی دندان شهرت بدی پیدا کرده و معمولا افراد از آن فراری اند ؟
این موضوع بیشتر به علت عدم آگاهی افراد است و عصب کشی دندان از لحاظ درد حین انجام با دیگر اعمال ترمیمی تفاوتی ندارد تنها ممکن است پروسه ای طولانی تر داشته باشد به افرادی که بسیار از اعمال دندانپزشکی می ترسند و نگرانند توصیه می شود یک جلسه ی مشاوره با دندانپزشک داشته و بطور کامل سوالات خود را بپرسند تا نقطه ی کوری برای آن ها باقی نماند همچنین اگر این افراد از مزایای ترمیم دندان خود و معایب عدم انجام آن مطلع شوند قطعا در اینکار درنگ نخواهند کرد.

 

عصب کشی با لیزر چیست ؟
لیزر در دندانپزشکی یک علم نوین است که مصارف و کاربردهای زیادی دارد و در تکنیک های مختلف دندانپزشکی قابل استفاده است که عصب کشی نیز از این قاعده مستثنی نیست . در ریشه ی دندان کانال های بسیار ریزی وجود دارد که دسترسی به آن ها بسیار سخت است و به همین دلیل ممکن است در حین عصب کشی به طور کامل تمیز نشوند ، این امر عصب کشی موفقی را به دنبال نخواهد داشت امروزه با کمک پیشرفت علم دندانپزشکی ، دندانپزشک می تواند به وسیله ی لیزر این کانال ها را به طور کامل از میکروارگانیسم ها پاک کرده و بیمار عصب کشی موفقی را تجربه کند .

 

 

مزایای عصب کشی با لیزر چیست ؟
به وسیله ی لیزر درمان صحیح تر و دقیق تر انجام می پذیرد .
می توان با استفاده از این وسیله تنها باکتری های محل آلوده را پاکسازی کرد .
می تواند ناراحتی را برای بیمار کاهش دهد و صدای دریل دندانپزشکی را نخواهد داشت .
خونریزی و التهاب کمتری را به جای می گذارد .

 

 

آیا می توان برای پر کردن دندان از دو ماده ی کامپوزیت و آمالگام همزمان استفاده نمود ؟
خیر ، چنین چیزی ممکن نمی باشد چرا که کامپوزیت و آمالگام بهم نمی چسبند و بدین شیوه نمی توان به طور صحیح دندان را پر کرد ماده مناسب برای پر کردن را دندانپزشک تشخیص خواهد داد و از یک ماده استفاده خواهد نمود ‌.

 

دانلود نسخه ی pdf مقاله ی : عصب کشی دندان چه زمانی باید انجام شود؟

 

مطالب پیشنهادی

۶ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بلیچینگ دندان,سفید کردن دندان,ماندگاری بلیچینگ دندان
جرم گیری دندان چیست و چگونه انجام می شود؟
×