جرم گیری دندان چیست و چگونه انجام می شود؟

چکیده این مطلب: جرم گیری دندان چیست؟ علت ایجاد جرم دندان. انواع روش های جرم گیری دندان. جرم گیری دندان با استفاده از اولتراسونیک. جرم گیری دندان با استفاده از ابزارهای دستی. مزایای انجام جرم گیری دندان. آیا جرم گیری دندان مینای دندان را از بین می برد ؟ جرم گیری در منزل چگونه انجام می شود؟ تفاوت جرم گیری دندان با بلیچینگ چیست؟ و…

 

Tooth scaling-1
Tooth scaling

جرم گیری دندان:

دندان یکی از سخت ترین اعضایی است که تاثیر بسیاری در زیبایی و آراستگی چهره دارد . دندان پاکیزه وعاری از لک و آلودگی می تواند نشانگر شخصیتی باشد که برای سلامت و زیبایی دهان و دندان خود ارزشی فوق العاده قائل است . شاید برای شما نیز پیش آماده باشد که از بوی بد دهان اطرافیانتان عاصی شوید و یا برعکس ، خودتان حس کنید دهانتان بوی بدی داشته و باعث آزار اطرافیانتان می شود و یا گاهی بخاطر لکه های بد رنگ دندانتان از صحبت کردن و خندیدن امتناع کنید این ها همه نشانه هایی ست که به شما می‌گوید نیاز به مراجعه به دندانپزشک دارید .

قطعا در صورت توجه به سلامت و زیبایی دندان های خود با قرار گرفتن در این شرایط ، به دندانپزشک مراجعه خواهید کرد و علت را جویا می شوید و دندانپزشک به شما خواهد گفت که دندان های شما به جرم گیری نیاز دارد و چه خوب است که یک تکنیک درمانی علاوه بر درمان برای شما زیبایی و پاکیزگی نیز به ارمغان بیاورد . حال این سوال پیش خواهد آمد که جرم گیری دندان چیست ؟ چگونه انجام می شود ؟ چرا باید جرم گیری کنیم ؟ جرم گیری دندان چه مزایا و معایبی دارد ؟ در ادامه به تمامی این سوالات به طور مفصل پاسخ خواهیم داد .

 

Tooth scaling-2
Tooth scaling

جرم گیری دندان چیست ؟

پلاک های میکروبی که به رنگ زرد یا سفید هستند با املاح بزاقی به سطح دندان می چسبند و جرم دندان ها را تشکیل می دهند . جرم دندان با رعایت بهداشت دهان و مسواک زدن از بین نمی رود . اگر بخواهیم مثال واضحی از جرم دندان را بیان کنیم باید به کتری های خانگی اشاره کنیم قطعا شاهد بوده اید که درون کتری های خانگی را پس از مدتی آهک احاطه می کند و با آب و ماده شوینده معمولی پاک نمی شود جرم دندان نیز به همین صورت است همانند آهک که کتری را احاطه می کند ، جرم نیز دندان ها را پوشش می دهد که این پلاک های دندانی را بدون جرم گیری دندان و مراجعه به دندانپزشک نمی توان از بین برد .

 

علت ایجاد جرم دندان :

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان : مسواک نزدن به موقع و یا تنها یک بار در روز و ماندن باقی مانده های مواد غذایی بر روی دندان ها به مدت طولانی به طوری که دیگر با مسواک قابل تمیز شدن نباشند .
کشیدن سیگار : سیگار یکی از عواملی است که باعث جرم دندان می شود و در طی استعمال دخانیات به مدت طولانی دندان ها ظاهر ناخوشایندی به خود خواهند گرفت .
تغذیه ی نامناسب : مصرف بیش از حد مواد چسبناک و شیرینی جات و همچنین افرادیکه بیش از حد نوشیدنی های رنگی استفاده می کنند مانند چایی .
استفاده از مسواک خالی بدون خمیر دندان : برخی به علل مختلف مثلا اینکه از خمیر دندان بدشان می آید و … هنگام مسواک زدن از خمیر دندان استفاده نمی کنند .
عدم استفاده از نخ دندان : مواد خوراکی که به دندان می چسبند با مسواک زدن صحیح از بین می روند اما موادی که در لا به لای دندان ها می مانند به وسیله ی مسواک از بین نمی روند و برای تمیز کردن آن ها باید از نخ دندان استفاده شود و در صورت عدم استفاده ، این موضوع علتی می شود برای به وجود آمدن جرم و نیاز به جرم‌ گیری دندان .
عدم انجام معاینات به موقع : عدم مراجعه ی به موقع به دندانپزشک و معاینه های دندانی .
درمان نکردن دندان های نامرتب : در شرایطی که دندان دچار بهم ریختگی بوده و در ردیف مرتبی نباشند مسواک زدن به طور صحیح انجام نمی پذیرد و به علت عقب و جلو بودن دندان ها جرم در میان آن ها باقی می ماند توصیه می شوند کسانیکه دندان های نامرتب دارند به موقع به انجام ارتودنسی اقدام نمایند .

 

Tooth-scaling-4
Tooth-scaling-4

عارضه های وجود جرم بر روی دندان ها :

ایجاد بوی بد دهان
بروز پوسیدگی در دندان ها
برخی مواقع خونریزی لثه
تغییر رنگ دندان ها
تحلیل لثه

 

انجام جرم گیری دندان :

جرم گیری دندان به دو صورت دستی و یا با استفاده از اولتراسونیک در دندانپزشکی قابل انجام است . هنگامی که به دندانپزشک مراجعه می کنید یک چکاپ کامل از دهان و دندان شما صورت گرفته و نوع جرم گیری مناسب شما مشخص می شود اگر شما نیاز به جرم گیری معمولی داشته باشید این فرایند خیلی آسان است . دندانپزشک از تجهیزات مختلف استفاده خواهد کرد که برخی از آن ها بسیار نوک تیز هستند که بدین وسیله دندانپزشک ریشه ی لثه را تمیز می کند تا تمامی پلاک های احتمالی زیر لثه حذف شوند در این لحظات احساس خراشیده شدن یا ضربه خواهید داشت این فرایند دردناک نیست تنها فشار اندکی در لثه ها خواهید کرد .

 

مراحل جرم گیری دندان به شیوه ی معمولی و با استفاده از ابزارهای دستی :

در این روش از جرم گیری دندان ، دندانپزشک با استفاده از تجربه و تبحر خود و حس لامسه نواحی را که نیاز به جرم گیری دارند را تشخیص می دهد و با استفاده از ابزارهای دستی دندانپزشکی سعی بر از بین بردن پلاک های دندانی می کند . بدین ترتیب که دندانپزشک در این روش از جرم گیری دندان ، از یک جرم گیر استفاده خواهد کرد و سپس توسط وسایل مخصوص شروع به تمیز کردن دندان ها می کند . پس از اتمام جرم‌ گیری دندان ، دندانپزشک از شما می خواهد که دندان های خود را بشویید هنگامی که شما شروع به شستن دهان خود می کنید مقداری خون خارج خواهد شد که طبیعی است .

 

Tooth scaling-3
Tooth scaling

 

 

مراحل جرم گیری دندان با استفاده از اولتراسونیک :
دستگاه های اولتراسونیک رایج ترین دستگاه های جرم گیری دندان می باشند . اولتراسونیک از نوع ابزارهای فراصوتی است که در دنیای پزشکی کاربرد دارد و با ارتعاشات آن می توان کارهای متفاوتی را انجام داد . ارتعاشات قلم اولتراسونیک باعث برداشتن بخش های سخت پلاک های دندانی شده و با این وسیله به سادگی جرم گیری دندان انجام می شود .

مرحله ی اول جرم گیری دندان با اولتراسونیک :
اولین مرحله کورتاژ است بدین ترتیب که اگر پس از برداشتن جرم و حذف پلاک های دندان باز هم عفونت در لثه باقی بماند با حذف بافت عفونی اصطلاحا کورتاژ لثه انجام می شوند .

مرحله ی دوم ( بروساژ ) :
در این مرحله از جرم گیری ، دندان ها توسط دندانپزشک به خمیر مخصوصی آغشته شده سپس توسط وسیله ای که بر سر آن برسی طراحی شده است شست و شو داده می شوند این کار باعث از بین رفتن لکه ها و سفید شدن دندان ها می شود .

مرحله ی سوم ( صیقل دادن به دندان ها ) :
این مرحله آخرین مرحله از جرم‌ گیری دندان می باشد که پاکسازی عمقی انجام می شود در این مرحله پاکسازی دندان و از بین بردن کامل پلاک ها و لکه های دندانی بدون فشار مستقیم انجام می شود که برای اینکار از اسپری هوا ، بی کربنات و جت آب استفاده می شود .

 

Tooth-scaling-9
Tooth-scaling

مزایای انجام جرم گیری دندان :

کاهش پوسیدگی ها : این موضوع بسیار شفاف است که در صورت ماندن جرم بر روی دندان ها باعث پوسیده شدن آن ها می شود و دندان هایی که پوسیده می شوند دیگر کارایی یک دندان طبیعی را نخواهند داشت یا از بین می روند و یا باید هزینه های گزاف و دردهای سنگین را برای درمان آن ها تحمل کرد پس بهترین روش مراقبت از دندان هاست . یکی از شیوه های مراقبتی این است که اجازه ندهید جرم ، دندان ها را پوسیده کند . جرم گیری به موقع دندان می تواند راه بسیار مناسبی باشد .
جرم گیری دندان می تواند با از بین بردن پلاک های دندانی از ایجاد عفونت و به وجود آمدن بیماری لثه جلوگیری کند .
پاکیزه شدن دندان و داشتن لبخندی سالم و زیباتر
پیشگیری از هزینه های بیشتر در آینده

 

 

عوارض جرم گیری دندان :

درمان های جرم گیری دندان در زمره ی تکنیک های پرخطر قرار نمی گیرند پس عوارض خطرناکی نخواهند داشت .
احتمال ایجاد خونریزی لثه و یا ایجاد عفونت :
این اتفاق ممکن است یکی از عوارض جرم گیری دندان باشد که اگر دندانپزشک پیش بینی کند که این اتفاق برای شما رخ خواهد داد از آنتی بیوتیک ها استفاده می کند .

ایجاد حساسیت پس از انجام جرم گیری دندان :
این اتفاق جای نگرانی ندارد و عارضه ای موقت است که از بین خواهد رفت .

 

 

نکات مراقبت های لازم دندانپزشکی در مورد جرم گیری دندان :

پس از جرم گیری دندان در مدتی که دندانپزشک تعیین می کند از دهان شوی استفاده کنید .
اولین مسواک پس از جرم گیری دندان را به آرامی و ملایمت بزنید .
با آب ولرم دهان را بشویید .
توصیه می شود سالی یک بار به دندانپزشک مراجعه کرده ، دندان ها را معاینه کنید و جرم گیری دندان را انجام دهید .
نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان خود کوشا باشید اگر علائمی حس کردید مانند خونریزی لثه هنگام مسواک زدن و اینگونه اتفاقات حتما با دندانپزشک مشورت کنید .
برای سلامت دندان ها و پیشگیری از ایجاد پلاک های دندانی ، مسواک زدن به تنهایی کافی نیست بلکه اینکار باید به طور مرتب و صحیح انجام شود .

 

Tooth-scaling-5
Tooth-scaling

سوالات متداول :

آیا جرم گیری مختص بزرگسالان است و در کودکان انجام نمی شود ؟
برخی بر این باور غلط هستند و گمان می کنند جرم گیری دندان تنها در بزرگسالان انجام می شود و دندان های کودکان نیاز به جرم گیری ندارند که این گمان کاملا اشتباه است و دندان های کودکان نیز مانند بزرگسالان ممکن است دچار جرم و پلاک های دندانی شود و حتما باید تحت نظر دندانپزشک کودکان معاینه شوند و بسته به نظر پزشک کودکان شما می توانند جرم گیری دندان را انجام دهند .

 

 

آیا جرم گیری دندان باعث خرابی دندان شده و مینای دندان را از بین می برد ؟
خیر این باور رایج که می‌ گویند جرم‌ گیری دندان باعث خرابی و از بین رفتن مینای دندان می شود صحیح نمی باشد جرم گیری دندان نه تنها باعث از بین رفتن مینای دندان نمی شود بلکه می تواند راهی برای پیشگیری از پوسیده شدن دندان نیز باشد ، برخی به علت عدم آگاهی عارضه هایی را برای جرم گیری دندان بیان می کنند

مانند : خطرناک بودن این تکنیک ، لق شدن دندان و … این عارضه ها بر اثر انجام جرم گیری دندان به هیچ وجه رخ نمی دهند گاهی دندان های شخصی مملو از جرم می شود تا جایی که باعث از بین رفتن برخی نواحی دندان و ایجاد پوسیدگی می شود که این خود ممکن است باعث لقی دندان شود و به اشتباه فرد گمان می کند که بر اثر جرم گیری این اتفاق افتاده که باوری کاملا اشتباه می باشد و جرم گیری دندان هیچکدام از این عارضه ها را در پی نخواهد داشت .

 

Tooth-scaling-6
Tooth-scaling

 

 

آیا جرم گیری دندان درد دارد ؟
به طور معمول جرم‌ گیری دندان درد ندارد تنها احساس صدا و فشار ممکن است ناخوشایند باشد اما هنگامی که دندانپزشک زیر لثه ی شما را خراش می دهد تا ناحیه را جرم گیری کند اگر شما فردی بوده باشید که به هیچ وجه بهداشت دهانی را رعایت نکرده و در گذشته از مسواک زدن و استفاده از نخ دندان امتناع می کردید پس این احتمال وجود دارد که برای شما حالتی از درد و ناراحتی پیش بیاید بنابراین اگر در این شرایط باشید باید انتظار تراش و خراش بیشتری داشته و دندانپزشک باید با میزان آب بیشتری ناحیه ی مورد نظر را شست و شو دهد .

 

 

هر چند مدت یک بار به جرم گیری دندان نیاز است ؟

خب قطعا پاسخ این سوال به خود شما بستگی دارد و به این که تا چه میزان از دهان و دندان خود مراقبت کرده و بهداشت دهانی را رعایت می کنید . آیا مداوم مسواک میزنید ؟ آیا از نخ دندان استفاده می کنید ؟ آیا سالیانه دندان های خود را تحت معاینه قرار می دهید ؟ پاسخ تمامی این سوالات به فواصل انجام جرم گیری دندان مربوط است . بعضی از افراد با انجام دادن اولین جرم گیری متوجه می شوند که باید نکات بهداشتی را رعایت کنند و پس از آن دیگر نیاز اساسی به جرم گیری دندان پیدا نمی کنند و در صورت نیاز با یک جرم گیری سبک و دستی مشکل آن ها رفع می شود اما بطور معمول بهتر است سالی یک بار جرم گیری دندان انجام شود ولی با توجه به شرایط فرد و توصیه دندانپزشک ممکن است این تایم بیشتر و یا کمتر شود اما نباید بیشتر از دو بار در سال باشد .

 

Tooth-scaling-7
Tooth-scaling

 

برای انجام جرم گیری دندان به چه میزان هزینه نیاز است ؟
این موضوع به نکات متعددی بستگی دارد اعم از : روشی که برای جرم گیری انتخاب می شود ، هزینه های تهیه ی عکس های دندانی ، میزان تبحر و تجربه ی دندانپزشک ، محل مطب و … می تواند هزینه ی متفاوتی داشته باشد ولی به طور معمول جرم گیری دندان هزینه ی بالایی ندارد و در مطب های مختلف تفاوت قیمت زیادی را مشاهده نخواهید کرد .

 

 

آیا بیمه های درمانی هزینه ی جرم گیری را تقبل می کنند ؟
با توجه به این که جرم گیری دندان روشی است که برای درمان از آن بهره برده می شود و در زمره ی اعمال زیبایی قرار نمی‌ گیرد بیشتر بیمه ها هزینه ی آن را تقبل می کنند پس برای انجام جرم گیری دندان نگرانی بابت هزینه ها نخواهید داشت .

 

 

آیا می توان بجای انجام جرم گیری دندان از خمیر دندان هایی که دارای مواد ضد جرم می باشند استفاده کرد ؟
خیر ؛ جرم ها و پلاک های دندانی به گونه ای هستند که به هیچ وجه با مسواک و خمیر و روش های دیگر قابل از بین رفتن نیستند این جرم ها تنها با ابزار دندانپزشکی قابل پاک شدن می باشند . ممکن است برخی تبلیغات شما را بر آن دارد که از خمیر دندان هایی با این لیبل های تبلیغاتی استفاده کنید اما باید بدانید اینگونه خمیر دندان ها دارای مقادیر زیادی مواد ساینده می باشند که استفاده ی مکرر از آن ها می تواند به دندان ها آسیب برساند .

 

Tooth-scaling-8
Tooth-scaling

 

تفاوت جرم گیری دندان با بلیچینگ چیست ؟
این دو کار کاملا با یک دیگر متفاوتند ، بلیچینگ یک کار درمانی است که در آن تنها عمل سفید کردن دندان ها انجام می گیرد و هزینه بیشتری نسبت به جرم گیری دندان دارد همچنین بیمه های درمانی بلیچینگ را پوشش نمی دهند در حالیکه جرم گیری دندان یک کار درمانی است و برای رفع جرم های دندانی استفاده می شود .

 

 

جرم دندان در چه نقاطی تشکیل می شود ؟
به طور معمول جرم های دندانی در نقاطی تشکیل می شوند که مسواک به آن دسترسی ندارد .

 

 

آیا جرم گیری دندان در منزل می تواند مفید باشد ؟
انجام هر کار صحیح جهت سلامت دهان و دندان می تواند مفید باشد اما قطعا نتایج آن نسبت به انجام جرم گیری توسط دندانپزشک متفاوت خواهد بود .

مقاله ی (عصب کشی دندان چه زمانی باید انجام شود؟ ) در سایت کلینیک دکتر پاکدل را از دست ندهید.

 

Tooth-scaling-9
Tooth-scaling

 

آیا در صورتی که کامپوزیت یا لمینت بر روی دندان ها داشته باشیم و یا دندان های ایمپلنت شده ای داشته باشیم می توانیم جرم گیری دندان را انجام دهیم ؟
بله می توانید جرم گیری دندان را انجام دهید اما به دلیل آن که شرایط حساس تری دارید سعی کنید تحت نظر دندانپزشک متبحر جرم گیری دندان را انجام دهید .

 

 

آیا این موضوع که جرم گیری دندان باعث می شود طول دندان ها بیشتر شود صحیح می باشد ؟
خیر ، جرم گیری دندان باعث بیشتر شدن طول دندان نمی شود اما چون پس از جرم گیری جرم دندان ها حذف شده و طول دندان ها به طور کامل نمایان می شود این گمان به وجود می آید که جرم گیری طول دندان را افزایش داده است .

 

Tooth-scaling-10
Tooth-scaling

 

 

انجام جرم گیری دندان به چه میزان زمان نیاز دارد ؟
انجام جرم گیری دندان به منظور حذف پلاک های دندانی ، پاکیزه شدن فضای دهانی و از بین بردن بوی نامطبوع دندان انجام می شود پس به دقت و ظرافت نیاز دارد برای این کار به طور معمول به حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز است .

 

 

 

آیا پس از انجام ارتودنسی ، جرم گیری دندان مفید خواهد بود ؟
طی دوره ی ارتودنسی براکت هایی بر روی دندان های شما نصب است که مسواک زدن را سخت تر می کند و پس اتمام درمان ممکن است شاهد تغییر رنگ جزئی بر روی دندان ها باشید که اصطلاحا جرم دندان هاست و توصیه می شود پس از اینکه طول دوره تمام شد و براکت ها توسط دندانپزشک برداشته شد اقدام به انجام جرم گیری دندان کنید تا بدین ترتیب محیط دهان و دندان شما پاکیزه گردد و از پوسیدگی دندان های شما پیشگیری شود .

 

 

آیا جرم گیری دندان برای دندان های پر شده ایرادی ندارد و باعث کنده شدن مواد پر کردنی نخواهد شد ؟
خیر – جرم گیری دندان باعث آسیب به دندان پر شده نمی شود و شما می توانید با خیال راحت جرم گیری دندان خود را انجام دهید .

 

 

آیا ممکن است حین انجام جرم گیری ، دندان بشکند ؟
خیر این اتفاق ممکن نیست مگر این که جرم گیری دندان های شما توسط دندانپزشک صورت نگرفته باشد که در آن شرایط عواقب آن را خودتان تجربه خواهید کرد .

 

Tooth-scaling-13
Tooth-scaling

 

آیا جرم گیری دندان می تواند دندان ها را سفید کند ؟
جرم گیری دندان یک عمل درمانی می باشد که باعث از بین رفتن جرم دندان می شود و پس از پاکسازی دندان ها قطعا پاکیزه تر شده و به روشن تر شدن نیز منجر می شود اما جرم گیری دندان راهی برای سفید کردن دندان نیست اگر قصد سفید کردن دندان را دارید می توانید پس از انجام جرم گیری که کار درمانی است بلیچینگ را انجام دهید که تکنیکی زیبایی است و راه مناسبی برای سفید شدن دندان ها می باشد .

 

 

جرم گیری در منزل چگونه انجام می شود ؟
جرم گیری در منزل به روش سنتی انجام می شود که بنا به اطلاعات و تجربیات فرد به گونه های مختلف می تواند انجام گیرد برخی به کمک پوست گردو و یا ماده های طبیعی مختلف دیگر این کار را انجام می دهند .

 

 

آیا برای انجام جرم گیری دندان باید دندان ها تراش داده شوند ؟
خیر ؛ انجام فرایند جرم گیری هیچ گونه نیازی به تراش دندان ها نخواهد داشت .

 

 

در شرایطی دندانپزشک می خواهد که حتما جرم گیری انجام شود ؟
گاهی افراد به دلایل مختلف از انجام جرم گیری سر باز می زنند و می گویند که دندان آن ها جرم ندارد در صورتیکه جرم وجود دارد اما دیده نمی شود پس دندانپزشک از شما می خواهد که به موقع اقدام به جرم گیری دندان خود نمایید .

 

 

جرم گیری دندان کودکان چگونه انجام می شود ؟

در جرم گیری دندان کودکان از روش های مختلفی استفاده می شود که برخی اشاره می کنیم !
روشی از جرم گیری است که برای کودکانی که بافت لثه ای آن ها سالم است پیشنهاد می شود که جرم گیری دندان به روش پروفیلاکسی است در این تکنیک جرم های دندانی از روی خود دندان توسط دندانپزشک با استفاده از وسایل مخصوص برداشته می شود این کار باعث تمیز شدن دندان ها شده و از پوسیدگی دندان کودک شما پیشگیری می کند .
اگر به علت عدم رعایت بهداشت دهانی و عدم انجام به موقع جرم‌ گیری دندان و یا اینکه از زمان انجام جرم گیری دندان کودک مدت زیادی گذشته باشد باید جرم گیری تخصصی تر انجام شود که در روشی دیگر جرم گیری دندان طی دو مرحله انجام خواهد شد که طی این دو مرحله جرم ها بطور کامل پاکسازی شده و سپس دندان پولیش می شود .

بهتر است والدین بدانند به دلیل آن که بهداشت دهانی در کودکان ناقص تر انجام می گیرد و کودک نمی تواند به طور دقیق اعمال مراقبتی و بهداشتی دهان و دندان را انجام دهد پس باید حداقل سالی دو بار دندانپزشک کودکان آن ها را معاینه کرده و در صورت نیاز به شما بگوید که هر چند وقت یک بار فرزند شما به جرم گیری دندان نیاز دارد پس نباید پدر و مادرها با باورهای اشتباه مانند آسیب به دندان و از بین رفتن مینای دندان ، از بردن کودکان به دندانپزشکی ممانعت کنند چرا که از بین نبردن جرم دندان ها هم عارضه ی پوسیدگی و مشکلات لثه را در پی خواهد داشت هم تحمل درد و هزینه های گزاف درمانی .

 

Tooth-scaling-11
Tooth-scaling

 

 

صیقل دهی در جرم گیری دندان کودکان به چه معناست ؟
این‌‌ کار به کمک یک فرچه انجام می شود که در واقع عملی مانند مسواک دارد و لکه های باقی مانده از جرم گیری را از بین می برد والدین نگران درد نباشند چرا که این کار با نرمی و ملایمت انجام می شود .

 

 

آیا جرم گیری دندان دوران نقاهت دارد ؟
جرم گیری دندان عملی ساده است که نیازی به استراحت و دوران نقاهت ندارد و فرد پس از انجام جرم گیری دندان به راحتی می تواند به کارهای روزمره برگردد .

 

 

وسایل مورد استفاده در جرم گیری دستی چگونه اند ؟
در این روش از نوعی ابزارهای مخصوص دندانپزشکی استفاده می شود که از جنس فلز می باشند و به گونه ای طراحی شده اند که بتوان به وسیله ی آن ها به تمامی نواحی به راحتی دسترسی پیدا کرد .

 

 

گفته می شود که جرم گیری دندان کودکان باید مرتبا انجام شود آیا این کار برای سلامت دهان و دندان کودک خطری نخواهد داشت ؟
گاهی دندانپزشک کودکان تعیین می کند هر ۳ تا ۶ ماه یک بار جرم گیری دندان انجام شود وی با توجه به شرایط دهانی کودک شما و در نظر گرفتن سلامت وی تصمیم می‌ گیرد پس بهتر است دندانپزشک حاذقی را انتخاب نموده و به او اعتماد کنید .

 

آیا جرم گیری دندان محدودیت سنی دارد ؟

خیر ؛ تکنیک جرم گیری دندان شیوه ایست که محدودیت سنی نداشته و در هر سنی با توجه به شرایط فرد می توان آن را انجام داد .

 

Tooth-scaling-12
Tooth-scaling

 

آیا این باور که جرم گیری دندان باعث فاصله افتادن بین دندان ها می شود صحیح می باشد ؟

خیر ؛ جرم گیری دندان به هیچ وجه باعث ایجاد فاصله نمی شود هنگامی که پس از جرم گیری دندان ها تمیز می شوند ظاهر متفاوت تری پیدا می‌ کنند که ممکن است فرد حس کند بین دندان ها فاصله افتاده چرا که قبلا این فواصل توسط جرم پر شده بود و حال این گمان به وجود می آید که جرم گیری دندان باعث ایجاد فاصله شده است در واقع این باور صحیح نبوده و جرم گیری دندان اینچنین عارضه ای ندارد .

 

 

آیا در دوران بارداری می توان جرم گیری دندان را انجام داد ؟
برای انجام اعمال دندانپزشکی عمل صحیح اینست که قبل از بارداری به دندانپزشک مراجعه کرده و مشکلات دندانی خود را رفع کنید اما اگر در دوران بارداری دندان شما نیاز به جرم گیری پیدا کرد به دندانپزشک مراجعه کرده و وی را از باردار بودن خود مطلع نمایید معمولا در سه ماهه ی اول و سوم بارداری به علت خطراتی که برای جنین و مادر وجود خواهد داشت اعمال دندانپزشکی انجام نمی شود و اعمال ضروری دندانپزشکی به سه ماهه ی دوم موکول می‌ گردد که این نیز تحت نظر پزشک متخصص باید انجام شود چرا که در حین انجام کار فشار خون شما باید تحت کنترل باشد . به طور کل توصیه می شود در دوره ی بارداری از انجام اعمال غیر ضروری دندانپزشکی بپرهیزید اما اگر‌ مشکل ضروری مانند نیاز به جرم گیری دندان داشتید مجبور هستید انجام دهید چرا که جرم زیاد ممکن است به پوسیدگی دندان و یا عفونت لثه بینجامد که میتواند برای مادر و جنین خطر آفرین باشد پس باید پس از مراجعه به دندانپزشک ماه دقیق بارداری و شرایط خود را به طور کامل برای دندانپزشک شرح داده و اگر بیماری خاصی دارید و بارداری شما از نوع پر خطر است حتما با پزشک زنان خود و دندانپزشک مشورت نمایید .

 

 

آیا می توان در دوران شیردهی جرم گیری دندان را انجام داد ؟
بسیاری از بانوان که در دوران شیردهی قرار دارند از مشکلات جرم دندان رنج می برند اما به دلیل نگرانی خود برای فرزندشان از انجام جرم گیری دندان امتناع می ورزند . دوران شیردهی دوران حساسی است که مادر تمام توجهش به فرزندیست که از شیر مادر تغذیه می کند پس نگرانی او طبیعی می باشد برخی مادران گمان می کنند با انجام جرم گیری دندان موادی وارد شیر آن ها خواهد شد و این برای فرزندشان خطر آفرین است اما واقعیت این است که مادران شیرده به راحتی می توانند جرم گیری دندان را انجام دهند چرا که هیچ خطری در این روش مادر و فرزند را تهدید نمی کند و هیچ ماده ای وارد شیر شما نخواهد شد انجام جرم گیری دندان به راحتی و توسط تکنیک های دندانپزشکی انجام می شود . این روش نیازی به ماده ی خاصی ندارد و همچنین طول درمانی نیز نخواهد داشت پس مادران شیرده نباید نگران باشند چرا که به راحتی می توانند لبخندی سالم و زیبا داشته و همچنین مانع از بوجود آمدن بوی بد در دهان خود شوند .

 

 

آیا ممکن است با انجام جرم گیری دندان خطر ابتلا به ویروس اچ آی وی ما را تهدید کند ؟

برخی افراد به علت ترس از اینچنین اتفاقاتی حاضر نیستند به معالجه ی دندان های خود بپردازند حال این موضوع را به طور کامل بررسی می کنیم . ابتدا باید بدانید دندانپزشکان افرادی هستند که قطعا به اصول بهداشتی پایبند بوده و مراقبت های لازم را نسبت به بیمار خود انجام می دهند ، نکته ی بعد اینست که اگر عفونت و ویروسی باشد دندانپزشکان و دستیاران آن ها اولین کسانی هستند که بیمار خواهند شد پس آن ها برای سلامت خود و بیمارانشان احتیاط های لازم را انجام می دهند . روال کار دندانپزشکی بدین صورت است که پس از درمان هر فرد ، وسایلی که یک بار مصرف نیستند به طور کامل استریل می شوند به طوری که هیچ‌ گونه آلودگی بر روی آن ها باقی نخواهد ماند پس با توجه به این نکات و همچنین تعهد دندانپزشکان نسبت به کارشان می توانید به راحتی اقدام به درمان های دندانپزشکی از جمله جرم گیری دندان نمایید .

 

 

برای جرم گیری دندان باید به کجا مراجعه کنیم ؟

جرم گیری دندان کاری تخصصی ویژه ی دندانپزشکان است و آن ها علم این کار را دارند پس برای انجام جرم گیری دندان باید به دندانپزشکان مراجعه شود .

 

 

آیا جرم گیری باعث خونریزی لثه می شود ؟
برخی بر این گمان هستند که تا چند روز پس از انجام جرم گیری شاهد خونریزی لثه ها خواهند بود اما اینگونه نمی باشد . پس از انجام جرم گیری ، هنگام شست و شو شاهد کمی خون خواهید بود اما در جرم گیری دندان خونریزی ادامه دار نخواهد بود .

 

دانلود نسخه ی pdf مقاله ی : جرم گیری دندان چیست و چگونه انجام می شود؟

 

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

عصب کشی دندان چه زمانی باید انجام شود؟
ارتودنسی دندان چیست؟انواع ارتودنسی دندانorthodontics
×