کاشت مو چگونه انجام می شود؟ انواع روش ها,عوارض

کاشت مو چگونه انجام می شود؟ انواع روش ها,عوارض

چکیده این مطلب: تعداد جلسات کاشت مو. مدت زمان هر جلسه چقدر است؟ فاصله بین جلسات، هزینه کاشت مو چقدر است؟ عوارض کاشت مو چیست ؟ نکاتی که قبل و بعد از کاشت مو باید رعایت شود. آیا عمل کاشت مو درد دارد؟ مدت زمانی که طول میکشد تا پس از هر جلسه علایم جراحی برطرف شده و وضعیت سر به حالت عادی برگردد، آیا دیگران در روزهای پس از عمل متوجه کاشت موی من خواهندشد؟ آیا پس از رشد موهای کاشته شده مردم می فهمند که موهای من از نوع کاشته شده است یا کاملا طبیعی خواهد بود؟ تفاوت روش FIT با FUT چیست؟ و…

 

  • 50% تخفیف خدمات کاشت مو به مناسبت افتتاح کلینیک کاشت. هزینه کاشت مو فقط 6,900,000  تومان می باشد. برای تعیین وقت و مشاوره رایگان از پزشک لطفا با شماره های کلینیک تماس حاصل نمائید. 
  • آدرس : تهران، الهیه، بالاتر از پارک وی، خ خیام، کوچه نصیبی، بن بست دوم
  • شماره تماس: 09124271335 , 09361111635,  02122018323 , 02122024362 , 02122026495
  • آدرس پیج کاشت اینستاگرام:  drpakdel_kasht
  • آدرس پیج اصلی کلینیک دکتر پاکدل : drpakdelclinic

 

تذکر مهم برای متقاضیان کاشت موی طبیعی :

با توجه به حساسیت بسیار بالای کاشت موی طبیعی و مسائل و مشکلاتی که بعداً ممکن است به وجود آید، توصیه میشود که این کار توسط متخصص پوست و مو انجام شود زیرا متخصص پوست و مو صلاحیت های علمی و عملی لازم جهت انجام کاشت موی طبیعی را دارا می باشد. با توجه به اینکه نتایج ناشی از انجام کاشت موی طبیعی غیرقابل برگشت بوده و ترمیم آنها نیز بسیار مشکل است لذا به متقاضیان محترم این کار توصیه می شود که در انتخاب پزشک خود نهایت دقت و وسواس را به خرج دهند تا بعداً دچار مشکلی از این بابت نگردند.

Hair-transplant-17
Hair transplant

با توجه به اینکه برخی افراد ادعا میکنندکه متخصص کاشت مو می باشند و اغلب هم این تخصص را از کشورهای خارجی به خصوص کانادا و آمریکا گرفته اند، بایستی متذکر شد که رشته دانشگاهی به نام “تخصص کاشت مو” وجود خارجی ندارد. واقعیت این است که فقط رشته دانشگاهی به نام بیماری های پوست و مو وجود دارد که متخصصین این رشته میتوانند در حوزه تخصص خود اقدام به کاشت موی طبیعی نمایند.

با توجه به تبلیغات فراوان کاشت موی طبیعی در مطبوعات، تلویزیون و به خصوص کانال های ماهواره ای و این نکته که بسیاری از این تبلیغات به شدت وسوسه آور و فریبنده می باشند، تقاضا میشود قبل از انجام کار از تخصص و تجربه پزشک خود کاملا مطمئن شوید زیرا بعداً راه برگشتی وجود ندارد. هرگونه رودربایستی و خجالت در این زمینه مهم و حیاتی را کنار بگذارید و یادتان باشدکه انتخاب پزشک و تحقیق در مورد صلاحیت و تخصص وی حق طبیعی و قانونی شما است.

 

برای کنترل تخصص پزشک معالجتان سه راه وجود دارد:

الف) پروانه مطب پزشک که بایستی حتما در اتاق ویزیت نصب شده باشد.
ب) استعالم از دانشگاه علوم پزشکی و یا سازمان نظام پزشکی شهرستان محل طبابت پزشک و یا مراجعه به سایت اینترنتی سازمان نظام پزشکی ایران
پ) استعالم از انجمن متخصصین پوست ایران

Hair-transplant-22
Hair-transplant-22

 

برای انتخاب پزشک مناسب ،حتما جهت مشاوره با پزشک قبل از عمل کاشت مو اقدام کرده و به نکات زیر توجه نمائید:

1- آیا ایشان شما را در زمینه جنبه های زیبایی شناسی و نتایج هنرمندانه کاشت مو راهنمایی میکند یا اینکه فقط به مسایل پزشکی قضیه اشراف دارد؟

2- آیا وی برای جلسات احتمالی بعدی کاشت مو با شما صحبت می کند و به بیان دیگر نگران وضعیت شما در آینده نیز هست و برنامه ریزی بلند مدت برای شما میکند یا اینکه فقط به این فکر است که برای این جلسه پولی گرفته و شما را به حال خود رها کند؟

3- آیا پزشک در مورد مشکلات و عوارض جانبی کاشت مو با شما صحبت میکند یا اینکه فقط از خودش و کارش تعریف و تمجید می نماید؟

4- آیا پزشک آنقدر شهامت داشته است که به برخی از متقاضیان کاشت موی طبیعی جواب منفی داده و یا اینکه انجام کاشت مو در آنها را به تعویق بیندازد؟

5- آیا ایشان فقط به نشان دادن عکس های قبل و بعد کاشت مو برخی از بیماران خود اقدام میکند یا اینکه بیماران خود را به شما معرفی می کند تا از نزدیک آنها را دیده و در مورد کار با آنها صحبت نمایید؟

6- آیا پزشک شخصا و با حوصله با شما صحبت کرده و به تمامی سؤالات و ابهامات شما در رابطه با کاشت مو جواب میدهد یا اینکه فقط عجله دارد تا از طریق مشاوران خود نوبت شما را قطعی کرده و به بقیه بیمارانش بپردازد؟

7- سعی کنید فقط خودتان با بازدید و تحقیق کامل در مورد انتخاب پزشکتان تصمیم بگیرید زیرا وقتی که کار خراب شد دیگران هیچ مسئولیتی را قبول نکرده و این شما هستید که بایستی رنج و درد ناشی از مراجعه به افراد فاقد صلاحیت را تحمل نمایید.

8- هیچگاه به تبلیغات رسانه های مطبوعات، بروشورهای تبلیغاتی، رادیو و تلویزیون اعتماد مطلق نداشته و فکر نکنید هرکس در مجله مطلبی می نویسد و یا در رادیو و تلویزیون صحبت میکند عالمه دهر است. به خصوص متوجه باشید که مطالب و گفته های پخش شده در شبکه های ماهواره ای عمدتا کذب محض بوده زیرا هیچ کنترل علمی بر روی محتویات این برنامه ها وجود نداشته و هرکس با هر مدرکی میتواند با پرداخت پول خودش را دکتر معرفی کرده و تبلیغات نماید. لطفا نمونه هایی از قربانیان کاشت مو توسط افراد فاقد صلاحیت علمی و وجدان کاری را ملاحظه فرمایید.

Hair-transplant-15
برداشت بسیار بد از بانک مو

 

Hair-transplant-18
برداشت غیر حرفه ای از بانک مو

Hair-transplant-12
برداشت بسیار بد از منطقه دهنده مو

 

انتظارات شخص در رابطه با کاشت مو باید واقعی و متناسب با شرایط وی باشد. طبیعی ترین نتیجه کاشت مو با تکنیک کاشت به روش میکروگرافت به دست آمده یعنی پس از مدت زمان 9-6 ماه هیچ کسی متوجه کاشت مو در فرد نشده و محل کاشت مو کاملا طبیعی به نظر میرسد ولی به دلیل محدودیت هایی که به صورت ذاتی در تکنیکهای کاشت مو وجود دارد هیچگاه نمی توان تراکم کاملا شبیه موهای طبیعی را ایجاد کرد.

غالبا بیماران تحت تأثیر تبلیغات کاذب رسانه ها که هر هزار تار مو فلان مقدار تومان و یا در یک جلسه صاحب 15 هزار تارمو شوید از پزشک می پرسند که چند تار مو برایم میکارید؟ و یا اینکه درخواست کاشت تعداد زیادی تارمو را میکنند. واقعیت این است که نتیجه کاشت مو نه فقط به تعداد موهای کاشته شده، بلکه به نوع چیدمان موها هم بستگی دارد و حتی میتوان گفت که فاکتور دوم به مراتب مهمتر از اولی میباشد.

برای مثال اگر برای فردی 3000 تارمو شامل 1000گرافت سه تارمویی و برای فردی دیگر 3000 تارمو شامل 1500 گرافت یک تارمویی و 750 گرافت دو تارمویی کاشته شود، نتیجه کاشت در فرد دوم بسیار بهتر و زیباتر خواهد بود، در صورتی که تعداد تارموی کاشته شده در هر دو مورد یکسان است. گاهی هم ممکن است تعداد زیادی تارمو برای فرد کاشته شده ولی اصل نامنظمی و زاویه ورود گرافتها به پوست در کاشت مو رعایت نگردد. در این حالت هم با اینکه تعداد موی کاشته شده کافی می باشد ولی نتیجه کاشت مو به دلیل عدم رعایت اصول زیبایی مورد رضایت بیمار قرار نخواهد گرفت.

Hair-transplant-2
گرافت و فولیکول مو

 

بهترین فرد برای کاشت موی طبیعی کسی است که در منطقه دهنده مو دارای موهای ضخیم با تراکم کافی بوده و طاسی وی نیز قابل ملاحضه ولی محدود (کوچک) باشد. اگر تراکم موهای قبلی بیمار در منطقه گیرنده مو زیاد باشد ممکن است وی پس از کاشت مو متوجه افزایش بیشتر تعداد موها نشده و رضایت کافی به دست نیاید.

کاشت مو دائمی بوده و بخصوص در مورد خط رویش مو در جلوی سر باید بیمار را کاملا توجیه کرد که از بابت آن رضایت کامل داشته باشد. در غیر این صورت در آینده مشکلاتی به وجود خواهد آمد. قبل از کاشت مو باید این خط را دقیقا مشخص نمود و چون این خط برای مابقی عمر بیمار باقی میماند لذا باید در طراحی آن نهایت دقت را نمود.
طراحی این خط یکسری محاسباتی داردکه رعایت آنها برای بدست آوردن نتیجه خوب و طبیعی بسیار مهم است. به طورکلی مهمترین قسمت موی سر از نظر علم زیبایی شناسی چهره، خط رویش مو در جلوی سر میباشد.

این خط اولین قسمتی از چهره است که در جلوی چشم بیننده به نظر آمده و میتواند نمادی از سن، زیبایی، جوانی و خوشتیپ بودن وی باشد. این خط قاب صورت را تشکیل می دهد بنابراین بازسازی خط فوق به صورت تا حد امکان طبیعی و متناسب با سن بیمار و با در نظر گرفتن آینده وی، مهمترین بخش کاشت موی طبیعی بوده و بایستی وقت و انرژی زیادی برای آن صرف نمود.

Hair-transplant-9
Hair-transplant-9

 

خط رویش مو در جلوی سر در حقیقت یک نوار به عرض چند میلیمتر بوده که به صورت طبیعی دارای چند مشخصه می باشد :

1- شکل کلی این خط شبیه حرف M است به این معنی که در طرفین مقداری تو رفتگی داشته و در وسط به سمت جلو متمایل است.

2- این خط در هر قسمت دارای نمای نامنظم و تا حدی زیگزاگ است یعنی یک خط صاف و یک دست نمی باشد.

3- موهای این نوار به صورت فولیکولهای تک مویی و نازک هستند.

4- زاویه خروج موها از پوست در همه جای این نوار سی درجه رو به جلو است منتها در قسمتهای کناری، موها ضمن حفظ این زاویه مقداری به طرفین هم متمایل شده اند.

5- در هر قسمت از این نوار همه موها دارای یک زاویه بوده و هم جهت می باشند. تمامی این موارد بایستی در کاشت مو در این منطقه حساس رعایت شود در غیر این صورت خط موی جلوی سربه صورت عروسکی درمی آید که بسیار زشت و زننده است و ترمیم آن هم فوق العاده مشکل و گاهی غیرممکن می باشد.

اکثر افراد طاس دوست دارند که خط موی جلوی سرشان به اندازه زمانی باشدکه 25-20 ساله بوده یعنی وقتی که دچار ریزش مو نشده اند. درحالیکه در طراحی این خط، سن قبلی شخص در نظرگرفته نشده بلکه سن فعلی وی و همچنین سالهای بعدی عمر فرد مدنظر قرار گرفته و خط متناسبی برای وی ترسیم می گردد.

اصلاح خط موی جلوی سر که توسط افراد غیرمتخصص طراحی و کاشت مو شده است فوق العاده مشکل و در خیلی از موارد غیرممکن است. سخت ترین حالت زمانی است که خط مو را پایین تر از حد عادی آورده اند و اگر این وضعیت با گرد کردن بیش از حد خط نیز همراه باشد یعنی شکل M رعایت نشده باشد،کار اصلاح به مراتب دشوارتر می گردد. در هرحال به دلیل دشواری اصلاح خط موی غیرعادی بهتر است در انتخاب پزشک کاشت مو، دقت و وسواس کافی به عمل آید.

Hair-transplant-24
Hair-transplant-24

محدودیت های انجام کاشت مو:

کاشت موی طبیعی مثل همه کارهای دست بشر دارای یکسری محدودیت های بالقوه می باشد. این محدودیتها بر دو نوع هستند:

الف) محدودیت هایی که در رابطه با بیمار می باشند:
1- بانک مو : تعداد موهای قابل برداشت از منطقه دهنده مو واضح است که هرچقدر منطقه دهنده مو در فرد کوچکتر و محدودتر باشد تعداد موهای آن هم کمتر شده و در نتیجه کاشت مو هم ضعیف ترخواهد بود.

2- کیفیت موهای قابل برداشت از منطقه دهنده مو : هرچقدر مو نازکتر و رنگ آن روشن تر باشد میزان پوشانندگی آن نسبت به موهای ضخیم و مشکی کمتر بوده و تراکم کمتری ایجاد میکنند. در ضمن موهای فر پوشش بیشتری نسبت به موهای صاف به وجود می آورند.

3- وسعت منطقه طاس : مشخص است که با افزایش وسعت منطقه طاس (و چون به هرحال تعداد موهای برداشت شده محدود است) میزان تراکم موهای کاشته شده (یعنی تعداد موها در هر سانتی مترمربع) نیز کاهش می یابد.

ب‌) محدودیت هایی که در رابطه با تکنیک کاشت موی طبیعی در حال حاضر وجود دارند.
تصورات غلطی که در رابطه با کاشت موی طبیعی و نتایج آن در ذهن مردم وجود دارد: وقتی فردی متقاضی کاشت موی طبیعی است یکسری تصورات در ذهن خود از کاشت موی طبیعی و نتایج آن دارد که معمولا با واقعیت بسیار فاصله دارد. با معاینه صحیح و مشورت ذهنیت فرد روشن شده و متوجه واقعیت های کاشت مو می شود.

Hair-transplant-23
Hair transplant

 

برخی از سوالات غلطی که در مورد کاشت موی طبیعی در ذهن متقاضیان وجود دارد شامل:

1-  موهایی را که اندکی کم پشت شده است میتوان با کاشت مو پرپشت تر کرد؟
در کاشت مو از طریق ایجاد یک شکاف بسیار ظریف یک گرافت وارد پوست می شود. این سوراخ با اینکه بسیار ظریف است به هرحال فضایی را اشغال می کند. اگر منطقه ای که می خواهیم در آن کاشت مو انجام دهیم کاملا طاس باشد هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد. ولی اگر بخواهیم در لا به لای موهای موجود ( به خصوص اگر این موها ضخیم و با کیفیت باشند) کاشت مو انجام دهیم لازم است که فضای کافی در لا به لای موها وجود داشته باشد تا بتوان آن شکاف را ایجاد نمود.

تا زمانی که بیشتر از 50 درصد از تراکم موها کاسته نشده است، به دلیل ناکافی بودن فضا در بین موهای موجود فرد ،نمیتوان در لا به لای آنها شکاف ایجاد کرد و اگر هم به زور این کار را انجام دهیم اول اینکه ممکن است به ریشه موهای اطراف آسیب وارد شود و دوم اینکه حتی اگر آسیبی به ریشه موهای اطراف وارد نشود، این ریشه ها مزاحم ریشه موی کاشته شده خواهند شد و لذا درحین درآمدن موی کاشته شده به احتمال زیاد کیست مویی و جوش های چرکی بد ایجاد می گردد. این ضایعات موجب اختلال در بیرون آمدن موهای کاشته شده گردیده و نتایج کاشت مو را خراب می کنند.

 

2- با کاشت موی طبیعی می توان تراکمی شبیه تراکم موهای کاملا طبیعی ایجاد کرد؟
در کاشت موی طبیعی شکاف های بسیار ظریفی برای قراردادن گرافت ها در منطقه طاس ایجاد میگردد. اگر این شکاف ها خیلی به همدیگر نزدیک باشند پوست بین آنها پاره شده و دو شکاف کوچک تبدیل به یک شکاف بزرگ میشود که حالت مطلوبی نیست. لذا مجبوریم یک فاصله حداقلی را رعایت کنیم. فاصله حدود 3-2 برابر فاصله بین موهای با تراکم عادی بوده و به همین نسبت همیشه تراکم موهای کاشته شده در جلسه اول کمتر از تراکم موهای عادی است.

در جلسات بعدی می توان این فاصله را کمتر و کمتر نمود. (البته با توجه به محدودیت تعداد موهای قابل برداشت از پشت سر) ولی به هرحال هیچگاه از نظر فاصله بین موها مانند موهای طبیعی نخواهد شد و بالطبع تراکم کاملا شبیه موهای طبیعی هم به وجود نخواهد آمد. تراکمی که در جلسه اول کاشت مو میتوان به طور معمول ایجاد کرد 35-20 گرافت در هر سانتی مترمربع است که آن را میتوان در جلسات بعدی تا 50-40 افزایش داد.

Hair-transplant-5
گرافت مو

 

3-  یک فرد طاس تا هر چند جلسه که بخواهد میتواند کاشت مو انجام دهد؟
کاشت موی طبیعی دارای یکسری محدودیت ها می باشد که یکی از مهمترین آنها محدود بودن تعداد جلسه های قابل انجام کاشت مو در هر فرد است. علت این محدودیت آن است که تعداد موهای قابل برداشت ازمنطقه دهنده مو (بانک مو) بیشتر از حد مشخصی نمی باشد (حدود 12-10 هزار تار مو) .

به عنوان یک اصل کلی فقط تا حدی میتوان از موهای منطقه دهنده مو برداشت کرد که آسیبی به منطقه برداشت وارد نشده، پوست تحمل برداشت را داشته باشد و در ضمن نمای ظاهری آن هم بدشکل و بدفرم نشود. بنابراین تعداد موهای قابل برداشت محدودیت داشته و نمیتوان همه این موها را برداشت کرد.

در روش FUT معمولا 4-3 هزار تارمو در یک جلسه بیشتر نمیتوان برداشت کرد و در روش FIT بسته به مشخصات پوست و موی فرد این عدد به 6-5 هزار تار مو در یک جلسه بالغ می گردد.

 

4- آیا کاشت موی طبیعی سرطانزا است؟
این مسئله به هیچ عنوان صحت ندارد و اصولا ماهیت انجام کار در کاشت موی طبیعی طوری است که هیچ ارتباطی با عوامل سرطانزای پوست ندارد. مهمترین عوامل دخیل در سرطان پوست عبارتند از: ژنتیک، برخی موادمعدنی مثل آرسنیک و سیلیکون، اشعه آفتاب، هیدروکربنهای کارسینوژن و بعضی از بیماریهای ارثی.

 

5- پس از کاشت موی طبیعی سردردهای بدی به وجود می آید؟
با متدهای قدیمی که از لوازم غیرظریف استفاده میشد، گاهی سردردهایی پس از کاشت مو به وجود می آمد ولی با تکنیک های مدرن امروزی و بهره گیری از ابزار بسیار ظریف این مسئله منتفی شده است. در حقیقت اگر فرد دچار سردردهای میگرنی باشد با کاشت موی طبیعی میزان سردرد وی کاهش پیدا میکند. البته در 2-1 شب اول پس از کاشت مو امکان وجود سردرد خفیف (مثل هرعمل دیگر) می رود که با مسکن های معمولی به سرعت برطرف شده و مشکل خاصی پیش نمی آید.

 

6- با کاشت موی طبیعی از ریزش موهای موجود فرد (موهایی که درحال حاضر وجود دارند) هم جلوگیری خواهد شد؟
مشخص است که کاشت مو برای وضعیت فعلی طاسی بیمار انجام شده و جز تجویز داروهایی مثل ماینوکسیدیل و فیناستراید کار دیگری برای موهای موجود فرد نمیتوان انجام داد. ریزش یا عدم ریزش موهای فرد در آینده در رابطه با وضعیت ژنتیکی وی بوده و ارتباطی با کاشت موی فعلی ایشان ندارد.

لازم به ذکر است که اگر کاشت مو توسط افراد فاقد صلاحیت علمی برای انجام این کار حساس انجام شود، احتمال آسیب رسیدن به موهای موجود فرد رفته و ممکن است این موها دچار ریزش به دلیل آسیب شوند ولی در هرحال ریزش موی ژنتیکی وی تحت تاثیر قرار نمی گیرد و سیر خود را طی می کند.

Hair-transplant-20
Hair transplant

 

7- تا هر مقداری که فرد تمایل داشته باشد میتوان خط رویش مو در جلوی سر را پایین آورد؟
خط رویش مو در جلوی سر در حقیقت یک نوار باریک از پوست سر بوده که حد فاصل پوست بدون موی پیشانی با پوست کاملا پرموی نواحی پشت این نوار است. طراحی این خط یکسری محاسباتی دارد که رعایت آنها برای بدست آوردن نتیجه خوب و طبیعی بسیار مهم است. اگر به عکس دقت کنید متوجه میشوید که از خط رویش مو در جلوی سر تا انتهای چانه را میتوان به سه قسمت مساوی تقسیم کرد که عبارتند از :
الف) ازخط رویش مو تا ناحیه بین دو ابرو
ب) از ناحیه بین دو ابرو تا نوک بینی
پ) از نوک بینی تا انتهای چانه.

این فواصل به طور نرمال 9-7 سانتی متر می باشند. رعایت دقیق این محاسبه در طبیعی نشان داده شدن خط موی جدیدی که برای بیمار درست میشود، نهایت اهمیت را دارا می باشد.

Hair-transplant-13
Hair transplant

 

8- تعداد موهای برداشته شده از منطقه دهنده پس از کاشت در منطقه طاس بیشتر میشود و تراکم آن به مرور زمان افزایش می یابد؟
تعداد موهای هر فرد پس از تولد زیاد نشده و با گذشت زمان به صورت نرمال کاهش هم پیدا میکند. بنابراین هر تعداد مو که کاشته شود همان مقدار در می آید و تغییری در تعداد آنها به وجود نخواهد آمد.

 

9- موها را میتوان از پوست سر برداشت و در آزمایشگاه آنها را تکثیر نمود؟
این مسئله فعلا در حد تحقیقات و آزمایشگاه بوده و کاربرد عملی پیدا نکرده است

 

10- از موی نواحی دیگر (به جز پشت و اطراف سر) مانند: ریش، زیربغل، منطقه تناسلی، سینه، پشت، شکم و دست و پا را میتوان به عنوان منطقه دهنده استفاده کرد؟
موهای مناطق مختلف بدن دارای تفاوت های ساختاری و اساسی با یکدیگر بوده و لذا نمیتوان از موی هر ناحیه از بدن بجای موی سر استفاده کرد. بهترین مو برای کاشت در مناطق طاس سر، موی ناحیه مشخصی از پشت و اطراف سر می باشد.

 

موهای نواحی دیگر اگرچه از نظر تئوری میتوانند مورد استفاده قرار گیرند ولی به دلایل زیر به درد کاشت مو نمی خورند:

الف) برداشت مو از این نواحی برای بیمار بسیار مشکل و دردآور بوده و ناراحتی زیادی ایجاد می نماید.
ب) اسکار (جوشگاه) . محل برداشت مو از نواحی دیگر برخالف پشت سر که میتوان آن را زیر مو پوشاند پوشیده نشده لذا همیشه آشکار است.
پ) رشد موهای نواحی دیگر نسبت به موهای سر اغلب کمتر است، این موها معمولا نازک و دارای رنگدانه کمی بوده و به طور کلی از نظرمشخصات رشدی و ظاهری تفاوت های زیادی با موهای سرداشته و لذا عمدتا مناسب کاشت مو در سر نمیباشند.
ت) میزان هرز رفتن موهای نواحی دیگر هم در زمان برداشت و هم درحین کاشت مو نسبت به موهای پشت سر بالاتر است. به این دلایل بهتر است همیشه از موهای پشت سر به عنوان بانک مو استفاده نماییم و فقط در موارد استثنایی از موهای بدن استفاده کرد.

Hair-transplant-16
Hair transplant

 

11- از موی دیگران میتوان برای کاشت مو استفاده کرد؟

به دلیل عدم تطابق خصوصیات بافتی و سیستم ایمنی بین انسان های گوناگون (که با انجام آزمایش مشخص می شود) در صورت استفاده از موهای شخص دیگر این موها پس زده میشوند و نمی گیرند. غالبا این سؤال پیش می آید که چرا احتمال پس زدن سایر اعضا بدن مانند کلیه، قلب و غیره وجود ندارد؟ جواب این است که اولا احتمال پس زده شدن پیوند در مورد سایر اعضا بدن هم وجود داشته و بالا است و ثانیا بیمار برای جلوگیری از دفع عضو پیوند زده شده بایستی تا آخر عمر داروهای ضدسیستم ایمنی مصرف کند.یکی از عوارض مصرف این دارو ها ریزش مو است ولی چون بیمار به عضو پیوندزده شده نیاز دارد و ادامه زندگی وی وابسته به وجود عضو پیوندی است لذا مجبور است ریزش مو را تحمل نماید ولی در مورد پیوند مو این مسئله صدق نمیکند.

 

12- کاشت موی طبیعی را میتوان در هر سنی انجام داد؟
با توجه به اینکه ریزش موی مردانه یک فرآیند دائمی و رو به گسترش می باشد و با در نظرگرفتن محدودیت هایی که در کاشت موی طبیعی وجود دارد بهتر است زمانی این کار را انجام دهیم که اولا موها به اندازه کافی ریخته باشند و ثانیا ریزش موی شخص به یک مرحله پایدار و تقریبا ثابتی رسیده باشد. حداقل سنی که معمولا برای انجام کاشت موی طبیعی در نظر گرفته می شود 30-25 سالگی است.

 

13- باید بگذارم تا کاملا طاس شوم و بعد برای کاشت مو مراجعه نمایم؟
این سؤالی است که اکثر مردان جوان مبتلا به طاسی خفیف از پزشک میکنند. پاسخ به این پرسش به فاکتورهای گوناگونی مثل سن بیمار، شدت و نوع طاسی، تاریخچه خانوادگی طاسی و بسیاری عوامل دیگر داشته ولی به طورکلی بهتر است تصمیم گیری را به عهده متخصص پوست خود گذاشته و اگر متخصص پوست به شما توصیه کرد که این کار را انجام داده و یا بالعکس کاشت مو را به تعویق بیندازید حتما گوش کرده و در صحبت های وی تردید ننمایید.

 

14- کاشت مو با استفاده از لیزر بهتر از کاشت موی معمولی است؟
برخی از پزشکان پس از انجام کاشت مو از لیزر برای بهبودی سریعتر زخم های موجود استفاده می کنند ولی لیزر ارتباطی به تکنیک برداشت و کاشت مو نداشته و اگر کسی ادعا میکند که با استفاده از لیزر برای شما کاشت موی بهتری انجام میدهد، قصد فریب شما را داشته و ادعای ایشان کذب می باشد.

 

مقاله ی (مزوتراپی چیست و چه کاربردهایی دارد؟ ) در سایت کلینیک دکتر پاکدل را از دست ندهید.

روش های انجام کاشت موی طبیعی :

در پیوند موی طبیعی از پشت و کناره های سر مو برداشته شده و در بخش های طاس شامل سر، ریش، سبیل و ابرو کاشته می شود. این کار به دو روش میکروسرجری (FUT) و روش جدید غیرجراحی (FIT) انجام میشود. طریقه کاشت موهای برداشته شده در هر دو روش FIT و FUT یکسان است و موها در هر دو روش به صورت میکروگرافت کاشته میشوند و اختلاف این دو روش فقط در نوع برداشت موها است.

Hair-transplant-4
Hair-transplant-4

 

به عنوان یک اصل کلی در حال حاضر FUT متد استاندارد پیوند مو در دنیا بوده و روش FIT بیشتر به عنوان روش کمکی (یعنی جلسه دوم کاشت مو) و به جهت افزایش تعداد گرافت های برداشته شده مورد استفاده قرار می گیرد و فقط موارد کمی هست که از روش FIT به عنوان جلسه اول پیوند مو استفاده می شود.

کاشت مو یک عمل جراحی سرپایی محسوب شده و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد. کاشت مو در اطاق عمل کلینیک و یا مرکز جراحی محدود و با ابزارهای عمدتا یک بار مصرف انجام و به دلیل ماهیت سرپایی آن و رعایت احتیاط های لازمه احتمال بروز عفونت در آن تقریبا صفر است.

برداشت مو به روش FUT یک خط اسکار (جوشگاه) باریک در محل به وجود آمده که از نظر علم زیبایی ناپیدا بوده زیرا در زیر خواب موهای پشت سر مخفی میشود. واضح است که در صورتی که فرد موهای سرش را از ته بزند، این خط باریک دیده خواهد شد.

Hair-transplant-3
Hair transplant

 

در روش FIT با استفاده از پانج بسیار ظریف فولیکول های مو به صورت تک به تک برداشته میشوند. محل برداشت به صورت اسکارهای دایره ای بسیار کوچک درآمده که همانند روش FUT در زیر خواب موهای پشت سر مخفی میشوند ولی اگر فرد موهایش را از تَه بتراشد مشخص خواهند بود.

Hair-transplant-6
Hair transplant

روش FUT:

در روش FUT (میکروسرجری) با بی حسی موضعی و بدون احساس درد یک نوار از بانک مو برداشته میشود. منطقه برداشت مو ناحیه خاصی از پشت سر می باشد که موهای آن به دلیل نداشتن گیرنده هورمون های مردانه دچار ریزش نمی شوند. دقت در محل برداشت از بانک مو بسیار مهم است. اگر موها بالاتر یا پایین تر از ناحیه مناسب برای برداشت مو، برداشته شوند و یا از موهای جلوی گوش ها (ناحیه گیجگاهی) استفاده شود،
با پیشرفت طاسی در آینده (که احتمال آن زیاد است) اسکار محل برداشت که تا به حال با موهای پشت و طرفین سر پوشیده شده و پنهان میگردید، آشکار گشته و به خوبی قابل رؤیت خواهد بود و در ضمن احتمال ریزش موهای کاشته شده در آینده میرود، زیرا این موها دارای گیرنده هورمونهای مردانه می باشند. لذا در برداشت موهای این منطقه بایستی دقت کافی به عمل آمده و از محل مناسب برداشت مو انجام شود.

طول نوار قابل برداشت از پشت سر30-20 سانتی متر و عرض آن 18-10 میلی متر است. ابعاد این نوار محدودیت داشته زیرا بایستی طول و عرض آن طوری انتخاب شود که آسیبی به پوست پشت سر وارد نیامده و پوست تحمل کشش آن را داشته باشد و از آن مهمتر به بخیه های پشت سر (که البته بسیار ظریف هستند) فشاری وارد نیامده تا اسکار )جوشگاه) بخیه فوق به صورت یک خط مویی در آمده و معلوم نباشد.

Hair-transplant-10
Hair transplant

روش FIT :

نام دیگر این روش FUE است. در روش FIT بجای ایجاد برش در پشت سر، موها به صورت دانه به دانه و با دستگاهی بسیار ظریف برداشته میشوند.

 

تفاوت های روش FIT با FUT :

1- FIT برای زمانی کاربرد دارد که تراکم موها در منطقه برداشت در پشت سر کم بوده و یا به عبارتی فاصله بین موها زیاد باشد. پس نتیجه میگیریم که FIT برای افرادی که موهای پرپشت در پشت سر دارند روش مناسبی نبوده و باید برای این افراد از روش FUT استفاده شود.

2- روش FIT زمانی مناسب است که میزان کشش پوست پشت سر کم بوده و لذا امکان برداشت نوار از پشت سر نمی باشد. این حالت بیشتر زمانی رخ میدهد که یکبار برای فرد FUT انجام شده و جهت تکمیل کار قبلی و یا کاشت مو در مناطق طاس جدید بایستی کاشت موی مجدد انجام شود ولی به دلیل برداشت یک نوار قبلی از پشت سر امکان برداشت مجدد نوار مشابه وجود ندارد.

البته این مسئله همیشگی نیست و در بسیاری از موارد میتوان 2یا حتی 3 بار از پشت سر نوار برداشت کرد ولی اگر نتوان این کار را در جلسات دوم به بعد کاشت مو انجام داد آنگاه FIT کاربرد پیدا میکند

3- اگر خود فرد اصرار به انجام FIT داشته باشد مثلا از جراحی ( حتی جراحی سرپایی مثل FUT) میترسد و یا به دلایلی با برش پشت سر مشکل داشته و نمیخواهد این کار انجام شود. میتواند از این روش استفاده کند.

4- حسن بزرگFIT این است که به دلیل عدم نیاز به برداشت نوار از پشت سر، محل برداشت موها خیلی مشخص نبوده و لذا این روش به خصوص برای کسانی که تمایل دارند موهایشان را خیلی کوتاه نگه دارند (که در این حالت محل برداشت مو در روش FUT به هرحال به صورت یک خط باریک دیده میشود) روش مناسب تری است.

در ضمن تعداد موهای قابل برداشت در FIT محدودیت کمتری نسبت به روش FUT داشته و میتوان در یک جلسه 6-5 هزار تارمو (و گاهی بیشتر با توجه به بانک موهای وی) برداشت نموده و کاشت. حسن دیگرFIT این است که در موارد خیلی خاص میتوان از موهای بدن هم استفاده نمود در حالیکه درFUT فقط موهای پشت سر قابل استفاده هستند.

5- با این وجود در مجموعFIT معمولا انتخاب اول برای کاشت موی طبیعی نبوده و در غالب موارد بهتر است که در ابتدا ازFUT استفاده شود وFIT را برای جلسات بعدی وی انتخاب نماییم.

Hair-transplant-19
Hair transplant

روش ترکیبی(FIT + FUT) :

تجربیات نشان داده است که اکثر متقاضیان کاشت مو، زمانی کاشت مو برایشان فایده دارد که 4 – 3 هزار گرافت برای ایشان کاشته شود و طبق صحبت های قبلی با FUT و یا FIT به تنهایی نمی توان این تعداد گرافت را به دست آورد. در اینجا میتوان هر دو روش را با هم ترکیب نموده و در دو روز متوالی (روز اول FUT و روز دوم FIT) برای بیمار کاشت مو را انجام داده تا تراکم کافی و قابل قبول بدست آید.

با این روش ظرف دو روز مسئله طاسی بیمار تا حد زیادی حل شده و آرامش روحی و روانی برای وی بوجود خواهد آمد و تا زمانی که مناطق طاس جدید بوجود نیایند مشکلی نخواهد داشت. در حقیقت اگر انتخاب بیمار بدرستی صورت گرفته و بخصوص فاکتورهای کلیدی از قبیل سن ، وسعت و شدت طاسی و تاریخچه خانوادگی ریزش مو لحاظ شوند، با یک جلسه کاشت مو برای دو روز به روش FIT + FUT می توان نتیجه قابل قبول و رضایت کننده بوجود آورد بطوریکه هم بیمار راضی و دعاگو باشد و هم وجدان پزشک احساس راحتی نماید.

Hair-transplant-8
Hair transplant

آیا لازم است موهایم را برای انجام کاشت مو کوتاه کنم؟

پاسخ این سؤال بستگی به روش کاشت مو دارد. برای انجام متد FIT کوتاه کردن کامل موهای بیمار الزامی بوده و بدون تراشیدن کامل موها انجام FIT غیرممکن می باشد.
در مورد روش FUT می توان موهای پشت سر را کاملا کوتاه نکرده بلکه فقط نواری را که میخواهیم برداشت کنیم با نمره چهار کوتاه کنیم که در این صورت حتی بلافاصله پس از اتمام عمل هم هیچکس متوجه برداشت نوار نخواهد شد.

ولی در مورد قسمت کاشت بایستی این منطقه دارای موهای تقریبا کوتاه باشد (در حد نمره چهار) در غیر این صورت جاگذاری گرافتها در لا به لای موهای بلند موجود در محل کاشت بسیار مشکل می باشد. از طرف دیگر وقتی که موها را در منطقه کاشت کوتاه نکنیم شستشوی محل کاشت پس از عمل خیلی سخت شده و بایستی بیمار احتیاط زیادی کند تا آسیبی به موهای کاشته شده وارد نشود.

 

تست های آزمایشگاهی قبل از عمل کاشت مو:

PTT – PT – BT – Ph Alk – ALT – AST – Cr – BUN – BS – CBC Rh & Group. Bl – Ab& Ag HBS – Ab HCV – Ab HIV – CT

Hair-transplant-27
Hair transplant

توصیه های قبل از کاشت مو :

1- برای 10 روز قبل و بعد از عمل کاشت مو از خوردن عوامل زیر خودداری کنید: مشروبات الکلی، داروهای مسکن و ضد درد مثل قرص آسپیرین،بروفن،ایندومتاسین،(استامینوفن اشکالی ندارد) ،قرص ویتامین E ، داروهای ضدانعقاد خون مثل وارفارین و هپارین، سیر خوراکی و سیگار.

2- در صورتی که داروی خاصی را به طور مرتب مصرف میکنید و یا بیماری مهمی دارید حتما در جلسه مشورت ابتدایی این موضوع را به پزشک اطلاع دهید.توجه داشته باشید که مصرف برخی داروها با انجام کاشت مو تداخل داشته و لازم است قبل از کاشت مو استفاده از آن دارو را قطع نمایید و اگر طبق صلاحدید دکتر معالجتان نتوان استفاده از آن دارو را قطع نمود به این معنی است که کاشت موی طبیعی برای شما امکانپذیر نمی باشد تا زمانی که بیماری شما خوب شده و نیازی به مصرف دارو نداشته باشید.

3- قبل از مراجعه جهت کاشت مو سر خود را با شامپو به طور کامل چند بار بشویید. وعده غذای قبل از کاشت مو مختصر ولی مقوی باشد و از نوشیدن مایعات زیاد و چای قبل از کاشت مو خودداری کنید.

4- قبل از کاشن مو تمامی زیورآلات،انگشتر، گردنبند، النگو، گوشواره،ساعت و… خود را در بیاورید.

5- به دلیل اثر داروهای بی حسی و استرس عمل، رانندگی بلافاصله پس از کاشت مو به صالح بیمار نبوده و لذا توصیه میشود که اتومبیل به همراه نیاورید.

6- لازم است که بیماران محترم نوبت خود را رعایت کرده و حتما سر وقت در کلینیک جهت مشاوره یا کاشت مو حاضر باشند. در صورتیکه فرد به دلایلی قادر به حضور در کلینیک در روز و ساعت تعیین شده نیست حتما در روزهای قبل این موضوع را اطلاع داده تا حق دیگر متقاضیان کاشت مو ضایع نگردد.

Hair-transplant-14
Hair-transplant-14

مراقبت های پس از کاشت مو :

1- کمپرس یخ بر روی پانسمان موجود در منطقه کاشت مو در قسمت جلوی سر ساعتی یکبار، هر نوبت بیست دقیقه بلافاصله پس از اتمام کاشت مو تا وقت خوابیدن در روز اول مفید بوده و اکیداً توصیه میشود.

2- برای دو هفته محل برداشت مو در پشت سر را به طور مرتب در طول روز و شب گرم و مرطوب نگه دارید. کمپرس با حوله گرم و خیس و یا اسفنج مرطوب و گرم برای این منظور مفید هستند.گرم و مرطوب نگه داشتن موضع برداشت مو کمک شایانی به بهبود سریعتر زخمها کرده و اسکار (جوشگاه) محل برداشت نیز کمتر مشخص خواهد شد.

3- در دوهفته اول پس از کاشت مو به روش fut بهتر است که فرد از خم کردن سر خود از ناحیه گردن رو به جلو خودداری نماید زیرا با این کار به پوست پشت سر کشش بیشتری وارد شده و لذا امکان برجای گذاری اسکار در پشت سرافزایش می یابد.

4- بهتر است که پس از کاشت مو مابقی روز را در منزل استراحت کرده و در چند شب اول هنگام استراحت دو بالش نرم زیر سر قرار داده شود که به حالت نیمه نشسته بخوابید.

5- برای یک هفته از انجام اعمالی که ممکن است باعث خونریزی در محل کاشت مو شوند اکیداً خودداری شود مثل کارهای سنگین که نیاز به زور زدن و فشارآوردن زیاد دارد، حرکات سریع و سرفه های شدید و خم شدن زیاد در حالت ایستاده مانند بستن بند کفش یا برداشتن اجسام از روی زمین.

6- روز بعد از کاشت مو جهت برداشت پانسمان سر مراجعه شود.

7- پس از شستشوی اولیه در کلینیک لازم است که محل کاشت مو روزانه با شامپوی بچه به صورت مالیم و با فشار کم شسته شود. طریقه صحیح شستشوی سر آموزش داده خواهد شد. شستن مرتب سر به خصوص در منطقه کاشت از اهمیت زیادی برخوردار است و برخلاف تصور بیماران اگر به درستی انجام شود نه تنها موجب بیرون آمدن موهای کاشته شده نخواهد شد بلکه باعث زدوده شدن لکه های خون ،بتادین،دلمه و سایر آثار به جا مانده از جراحی نیز شده و خارش احتمالی پس از کاشت مو را نیز تخفیف می دهد.

اگر بیمار سرش را خوب بشوید 4-3 روز بعد از عمل منطقه کاشت مو کاملا تمیز بوده فقط کمی قرمز و ملتهب است ولی درصورت عدم شستشوی کافی منطقه کاشت مو ُپر از پوسته، شوره و چربی است و لذا احتمال دارد که بعداً دچار جوش های چرکی و کیست مویی شود که درمان آنها بسیار سخت است و احتمال آسیب رسیدن به موهای کاشته شده نیز می رود.

8- معمولا 2-1 هفته طول می کشد تا قرمزی و التهاب سر به طور کامل برطرف گردد. برای پوشانیدن محل کاشت میتوانید از کلاه معمولی استفاده کنید.کلاه بایستی لبه دار، از جنس پارچه ای قابل شستشو، نرم و تا حد امکان گشاد بوده به طوریکه با موهای کاشته شده تماس نداشته باشد. کلاه را بایستی هر روز بشویید.

9- کبره (کراست) هایی که در محل کاشت مو وجود دارند با شستشوی ملایم روزانه و در عرض چند روز خود به خود افتاده و لذا از کندن و دستکاری آنها اکیداً خودداری شود.

10- بعد از کاشت مو ،کلاه گیس در هفته اول ممنوع و در صورتیکه بیمار بخواهد در هفته دوم از آن استفاده نماید بهتر است که از 12ساعت در روز بیشتر نباشد. از هفته سوم کلاه گیس آزاد است.

 11- بعد از کاشت مو فعالیت بدنی شدید و ورزش تا یک هفته ممنوع و سپس ورزش سبک (به جز شنا) با احتیاط از نظر ضربه به سر آزاد است. پس از دو هفته همه نوع ورزش مجاز می باشد.

 12- قراردادن منطقه کاشت مو در معرض هوای آزاد و نور خورشید بسیار مفید است. بعد از کاشت موی طبیعی مرخصی از محل کار لازم نبوده، معمولا مشکل خاصی پیش نیامده و فرد می تواند یک الی دو روز بعد به سرکارش بازگردد.

13- در تکنیک FUT دو هفته بعد از کاشت مو بخیه های پشت سر توسط پزشک کشیده میشوند. نخ بخیه از جنس نایلون بسیار ظریف بوده و بخیه از نوع متداوم ( Running ) است. کشیدن بخیه ها بسیار راحت و آسان است و درد ندارد ولی بایستی حتما توسط پزشک انجام شود.

محل کشیدن بخیه ها به صورت طبیعی مقداری التهاب داشته و متورم است که ظرف چند روز برطرف میگردد. به طور کلی دو هفته پس از انجام کاشت مو به هر روشی که باشد، همه چیز به حالت طبیعی برمی گردد به این معنی که شستشوی سر به صورت عادی و با فشار معمولی آب انجام شده و فعالیت های روزمره و ورزشی فرد نیز عادی می گردد.

Hair-transplant-7
Hair transplant

عوارض پس از کاشت مو :

1- تورم پوست : بعد از کاشت مو گاهی تورم خفیف در پیشانی رخ میدهد که به دلیل تزریق مایعات در زیر پوست سر در جریان کاشت مو می باشد.

اقداماتی که برای کاهش تورم بعد از کاشت مو می توان انجام داد شامل:
رعایت حالت نیمه نشسته در حین خواب در چند شب اول.
عدم استفاده از دارو (به غیر از داروهای تجویز شده) برای دو هفته.
کمپرس یخ در محل پیشانی ( روی پانسمان) ساعتی یکبار هر نوبت بیست دقیقه بلافاصله پس از کاشت مو تا زمان خوابیدن (فقط برای روز اول) .
استفاده از هدبند (برای افزایش جذب مایعات).

در مواردی تورم شدید بوده و گاهی حتی دورچشم ها را هم درگیر میکند. در این مواقع لازم است با پزشک خود مشورت نمایید تا درمان مقتضی انجام شود. در هرصورت تورم (حتی اگر شدید هم باشد) اهمیتی نداشته و خود به خود خوب می شود.

Hair-transplant-11
Hair-transplant-11

 

2- خونریزی : معمولا خفیف است و در کمتر از نیم درصد موارد رخ می دهد.
کمپرس سرد در محل خونریزی، پانسمان فشاری و رعایت حالت نیمه نشسته مفید هستند.

3- بی حسی و مور مور شدن خفیف در منطقه دهنده مو :
این حالت زودگذر بوده و خودش خوب میشود. به دلیل این بی حسی گاهی به سر بیمار ضربه هایی وارد شده و خودش متوجه نمیشود و از این نظر بایستی خیلی مراقب باشد به خصوص در حین سوار و پیاده شدن از اتومبیل. در موارد نادری بیحسی هفته ها طول می کشد تا خوب شود. گرم نگه داشتن موضع در رفع سریعتر بیحسی بسیار مؤثر است.

4- حساسیت به داروهای مصرفی که نادر است.

5-  درد : بعد از کاشت مو درد منطقه دهنده یا گیرنده مو که اغلب خفیف و زودگذر بوده و با مصرف قرص مسکن (طبق تجویز پزشک) سریعا برطرف میگردد. با متدهای جدید کاشت مو سردرد های شدید که قبلا دیده میشد به هیچ عنوان رخ نمی دهند.

6- خارش : خارش بعد از کاشت مو شایع است و به دلیل خوب نشستن سر و یا روند ترمیم زخم های پوست رخ میدهد. خارانیدن محل برداشت اهمیتی ندارد ولی در مورد محل کاشت ممکن است موجب آسیب به گرافت های کاشته شده گردد و لذا این کار در دو هفته اول ممنوع است. شستشوی مرتب، مرطوب کردن محل کاشت مو با سرم نمکی خنک، لوسیون بتامتازون و قرص آنتی هیستامین مفید می باشند.

7-  کبره (کراست) در محل کاشت مو :
معمولا در چند روز اول رخ میدهد و به دلیل ترشح سرم منعقد شده و خون از دورگرافت ها است. کراست ها مشکلی برای موهای پیوند زده شده به وجود نیاورده و خودشان به تدریج می افتند. تمیزکردن و خوب شستن (البته با احتیاط) در منطقه کاشت مو برای جلوگیری از بروز کراست بسیار مهم است. کراست ها را نباید کند زیرا باعث کنده شدن فولیکول پیوند زده شده می شود.

8- پوسته ریزی سر : گاهی اوقات رخ داده و عمدتا به دلیل خوب نشستن سر ناشی از احتیاط بیش از حد فرد است که میترسد موهای کاشته شده کنده شوند. گاهی هم به دلیل وجود الکل در محلول ماینوکسیدیل است. در هر صورت پوسته ریزی اهمیتی نداشته و خود به خود بهبود می یابد.

9- جا به جا شدن و یا بیرون آمدن گرافت ها : این وضعیت به صورت خفیف شایع بوده و اهمیتی ندارد. علت آن خارانیدن موضع، ضربه (مثل ضربه خوردن به سر در حین سوار و پیاده شدن از اتومبیل(، کشیدن گرافت ها توسط بیمار ،برس و شانه زدن شدید موهای خشک، زیاد خم شدن در حالت ایستاده، زور زدن، مالش شدید در حین شستشو و فشار زیاد آب دوش رخ می دهد.

10- جوش چرکی : تعداد کمی جوش چرکی همیشه ایجاد شده و اهمیت خاصی ندارند. زمان ایجاد این ضایعات از چند هفته تا 4-2 ماه بعد از عمل است. برای جلوگیری از بروز جوش منطقه کاشت مو باید خوب، تمیز و مرتب با شامپو شسته شود. استفاده از کمپرس گرم و مرطوب، آنتی بیوتیک موضعی و در صورت عدم جوابدهی آنتی بیوتیک خوراکی و گاهی باز کردن و تخلیه جوشها از اقدامات درمانی برای جوش ها هستند.

Hair-transplant-25
Hair-transplant-25

تصحیح کاشت موی قبلی که به صورت نادرست انجام شده است :

در مواردی به بیمارانی برخورد میکنیم که سالها قبل و با متدهای رایج آن زمان (کاشت با گرافت های بزرگ حاوی 20 – 15 تارمو) تحت عمل جراحی کاشت موی طبیعی قرارگرفته اند. در این موارد میتوان با پانچ های مخصوص گرافت های بزرگ کاشته شده را درآورده و آنها را به قطعات کوچکتر تقسیم و سپس مجدداً کاشت را انجام دهیم و در همین زمان با برداشت مجدد از پشت سر وی و استفاده از میکروگرافت تراکم بالاتری برای وی ایجاد نماییم.

نکات بسیارمهم در رابطه با کاشت مو :

1- همانطور که گفته شد موهای کاشته شده در چند روز اول بعد از کاشت مو، شروع به رشد کرده و بلندتر می شوند ولی معمولا پس از 3-2 هفته این موها وارد حالت استراحت شده و به تدریج می افتند. رشد مجدد موهای کاشته شده به تدریج و آهسته از سه ماه بعد شروع و رشد کامل موها حدود 9-6 ماه به طول می انجامد.

موهای جدید در ابتدا نازک و کمرنگ بوده و ممکن است با سرعت های متفاوت رشد کرده و نیز گاهی از نظر رنگ، ضخامت و قوام در اوایل رشد با یکدیگر فرق دارند ولی در اکثر موارد این مسائل همگی رفع می گردند

2- در افرادی که موهای کم پشت و نازک دارند (و اکثریت بیماران کاشت مو را همین افراد تشکیل میدهند) حدود یک ماه پس از پیوند ممکن است موهای قبلی وی نیز در اثر استرس، داروهای تجویز شده و گاهی هم به دلایل نامعلوم وارد حالت استراحت شده و بریزند.

این ریزش مو طبیعی بوده و به دلایل نامعلوم در خانم ها بیشتر رخ میدهد. این وضعیت ممکن است 6-4 ماه طول بکشد و در جریان آن ظاهراً محلی که موها کاشته شده است به نظر کم پشت تر می آید. این کم پشتی ناراحت کننده ولی موقتی بوده و با بیرون آمدن موها از حالت استراحت و رشد موهای کاشته شده, نمای محل کاشت مو به حالت عادی در می آید.

برای تقویت موهای قبلی فرد از داروهای تقویت کننده مو مانند ماینوکسیدیل، فیناستراید و انواع مواد مغذی مو و ویتامین ها به مدت شش ماه الی دو سال استفاده میشود. به دلیل اثر موقتی محلول ماینوکسیدیل و قرص فیناستراید در اکثریت موارد لازم است که مصرف این داروها برای مدت های طولانی (گاهی همه عمر) ادامه پیدا کند.

بیماران محترم بایستی توجه کنند که تقویت کردن موهای قبلی فرد در زیباتر نشان دادن نتیجه کاشت مو تأثیر به سزایی داشته و همیشه توصیه به استفاده از آنها میشود. دلیل این امر آن است که موهای ظریف و نازک قبلی فرد (که مابین موهای کاشته شده قرار دارند( با این داروها ضخیم تر و پررنگ تر شده و لذا نمای منطقه کاشت را بهتر میکنند.

3- پس ازاینکه موهای کاشته شده رشد کردند، میتوان آنها را شست،کوتاه کرد، سشوار کشید و شکل و فرم داد. به طورکلی 12-9 ماه پس از پیوند قسمت طاس کاملا حالت و رشد طبیعی خود را به دست می آورد.

4- در هرجلسه کاشت موی طبیعی بسته به روش انجام شده FUT یا FIT و سایر عوامل گفته شده 6–3 هزار تارمو کاشته میشود

5- موهایی که در حال حاضر (قبل از کاشت مو) در ناحیه کم مو وجود دارند، ممکن است به مرور زمان و در طی سالهای آینده (به همان دلیلی که ازقبل موها دچارکم پشتی و ریزش شده بودند) ریخته و کمتر شوند. این مطلب هیچگونه ارتباطی با کاشت مو در حال حاضر نداشته و در صورت بروز آن جهت پرپشت شدن مجدد موهای سر نیاز به کاشت موی مجدد خواهد بود.

 

Hair-transplant-1
Hair transplant

 

6- بیمار بایستی همیشه احتمال نیاز به جلسات بعدی کاشت مو را در نظر داشته باشد. فاکتورهای زیادی در این احتمال دخالت دارند از قبیل: شدت و نوع ریزش موی شخص، سن بیمار، توقعات و انتظارات وی، وضعیت روحی و روانی فرد، مشخصات پوست و موی منطقه دهنده (بانک مو) و گیرنده (طاس)، سابقه قبلی کاشت مو و متد اجرای آن و مدل موی بیمار. به طورکلی افراد بزرگسال با طاسی نسبتا وسیع نسبت به افراد جوان با ریزش موی خفیف کاندید مناسب تری برای کاشت مو در یک جلسه هستند.

علت این است که توقعات فرد بزرگسال منطقی تر بوده و با اندکی پوشش موها برروی سرش راضی خواهد شد، الگوی ریزش موی وی ثابت و پایدار است و لذا احتیاج به برنامه ریزی درازمدت نداشته و با یک جلسه کاشت مو با هر روشی میتوان احتیاجات وی را برطرف نمود. از طرف دیگر در یک فرد جوان با ریزش موی فعال این امکان هست که در آینده موهای موجود ریخته شده و لذا نیاز به جلسات بعدی کاشت مو وجود داشته باشد.

در این موارد اصرار بیمار به کاشت موی متراکم در یک جلسه و در یک منطقه محدود کار درستی نبوده و به صالح وی نیست زیرا اولا با وسیع شدن مناطق طاس، ناحیه کاشته شده (که دارای موهای متراکم است) نمای بدی پیدا خواهد نمود و ثانیا به دلیل مصرف شدن تعداد زیادی از موهای ناحیه دهنده در جلسه اول بانک موی فرد جوابگوی پوشش مناطق طاس جدید نبوده و این مناطق تا حد زیادی بدون پوشش خواهند ماند.

بیماران جوان دارای شرایط فوق بایستی درک کنند که در جلسه اول کاشت مو باید یک تراکم متوسط ایجاد کرد تا موهای ارزشمند ناحیه دهنده محفوظ بمانند و در ضمن وی در آینده نیاز به دو یا چندجلسه دیگر کاشت مو خواهد داشت تا بتوان سیر پیش رونده ریزش موها را به صورت متناسب جبران نمود.

در مواردی که موهای ناحیه دهنده نازک، کرکی، کمرنگ و به تعداد اندک می باشند و یا پوست این منطقه از انعطاف پذیری کمی برخوردار است با یک جلسه نمی توان کاشت مو را تکمیل نموده و نیاز به جلسات بعدی می باشد. از سوی دیگر اختلاف اندک رنگ پوست با رنگ مو، فر بودن مو، زبر و قطور بودن موها، رنگ موی طلایی، جوگندمی و خاکستری از عواملی هستندکه کمک می کنند تعداد جلسات مورد نیاز برای پوشانیدن منطقه طاس کاهش پیدا کند.

 

7- به طورکلی باید گفت که کاشت موی طبیعی تنها راه قطعی و قابل قبول برای رفع طاسی در خانمها و آقایان بوده و درصورتی که بدرستی و با رعایت همه احتیاطات انجام شود مشکل خاصی برای فرد به وجود نیاورده و وی دارای موهایی خواهد شد که یک عمر برایش باقی مانده و از آن لذت می برد.

 

دانلود نسخه pdf مقاله ی : کاشت مو چگونه انجام می شود؟ انواع روش ها,عوارض

نوشته شده در تاریخ: 1399/07/19

مطالب پیشنهادی

۸ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مزوتراپی چیست و چه کاربردهایی دارد؟ Mesotherapy
میکرونیدلینگ چیست؟کاربردها,مزایا,عوارض,قیمت
×